“MİT TIR’ları haberi” yaptıkları için geçtiğimiz yıl Kasım ayında tutuklanan ve daha sonra Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararla serbest kalan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül’ün yargılandığı davada saldırı şoku yaşandı.

Karar duruşmanının görüldüğü Çağlayan Adliyesi’nin hemen dışında, karar için ara verildiği sırada dışarıya çıkan Can Dündar’a Murat Şahin adlı silahlı kişi saldırı girişiminde bulundu. En az iki el ateş ettiği gözlenen saldırgan Şahin, Can Dündar’ın eşi Dilek Dündar ve CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek tarafından engellenirken, Dündar’a doğru sıkılan kurşunlardan birisi o esnada gazeteciyle konuşmakta olan NTV muhabiri Yağız Şenkal’in bacağına isabet etti. Kurşun Şenkal’in bacağını sıyırırken saldırgan olay yerine koşan sivil polis ekipleri tarafından etkisiz hale getirildi.

Olay yerindeki haber kameramanları tarafından saniye saniye görüntülenen saldırıda yere yatırılarak gözaltına alınan saldırgan, polisler tarafından emniyet müdürlüğünü götürüldü. Yaralı muhabir de ambulansla hastaneye sevkedildi.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Can Dündar’ı hedef alarak silahlı saldırıda bulunan kişinin 1976 Sivas doğumlu Murat Şahin olduğu öğrenildi.

İstanbul Emniyeti'ne bağlı Terörle Mücale Şube Müdürlüğü ekiplerince sorgulanan saldırganın Sivas doğumlu 40 yanındaki Murat Şahin olduğu belirlendi. Emniyetteki kayıtları incelenen şüphelinin,  terör suçundan girişi olmadığı anlaşıldı.  Şüphelinin yakalanır yakalanmaz, “Vatan, Millet sevgisi için yaptım. Bunun Vatan'a ihanet ettiğini düşündüğüm için yaptim. Ben, sağ görüşlüyüm. Doğu'da hergün asker ölüyor, o burada vatan hainliği yapıyor” dediği öğrenildi. Terör bağlantısı olmadığı anlaşılan saldırgan Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gönderildi. Murat Şahin'in yaralamadan suç kaydı olduğu öğrenildi. Ayrıca işsiz, evli ve bir çocuk babası olduğu açıklandı.

‘YILDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR'

Saldırı sonrası açıklama yapan Can Dündar, ” İyim bende birşey yok. Mahkeme kararı için ara vermişti. Beklerken çıltığomızda böyle bir saldırı gerçekleşti. Kimdir nedir bilmiyorum. Sadece silahını bana yönelttiğini gördüm. Hedef gösterenler inşallah bundan ders alır. İçeride adliyede, dışarıda silahla yıldırmaya çalışıyorlar” dedi.