Suruç bombacısının annesi, Adıyaman'da oturduğu evi terk etti.

Suruç'ta 32 kişinin ölümüyle sonuçlanan patlamada canlı bomba olduğu iddia edilen Adıyamanlı Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün (20) beraber yaşadığı annesi, yaşanan olay sonrası ikamet ettiği adresten ayrıldı. Bahçecik Mahallesi'nde bulunan TOKİ konutlarında yaşayan kadın, gazetecilerin görüşme ısrarı nedeniyle evi terk etti.

KOMŞULAR TEDİRGİN

Kapısını açmayan annenin, yaşanan olay sonrasında evden ayrıldığını belirten komşuları korktuklarını dile getirdiler. Komşular, olay sonrasında PKK tarafından apartmana bomba koyulacağı dedikodusunun yayılmasından dolayı, bina sakinlerinden bazılarının geçici süreliğine akrabalarının yanına gittiklerini öne sürdüler.

Karşı apartmanda oturan Mustafa Polat, "Aileye zarar verileceği korkusuyla aile binadan ayrıldı. Bu aileyle birlikte iki üç aile de binadan ayrıldı. Bina tedirgin. İnşallah ciddi ve korkulacak şeyler olmaz. Kendisini eve girerken çıkarken görmüşümdür ama kim olduğunu bilmiyorum. Kapıyı kilitleyip gizlice gitmişler" dedi.

"ÇOK İYİ BİR ÇOCUKTU"

Bombacının arkadaşı Mustafa Belli ise, "Abdurrahman iyi bir çocuktu. Nasıl olduysa sonradan böyle olmuş. Suruç'taki olayda canlı bomba falan olmuş dediler. Ailesi çok iyiydi. Can güvenliği olmadığından dolayı hem aile hem de birkaç aile buradan ayrıldı. Gittiklerini kimse görmemiş. Abdurrahman bizim komşumuzdu" ifadelerini kullandı.

BABA "KAYIP", ANNE "BEN GÖRÜŞÜYORUM" DEDİ

Adıyaman Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Makine bölümüne 2013-2014 eğitim öğretim yılında kayıt yaptıran Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün, o dönem içerisinde sadece bir dersten geçtiği, 2014-2015 eğitim öğretim yılında hiç okula gitmediği ve okulu terk ettiği öğrenildi.

Anne ve babanın ise yıllar önce ayrıldığı öğrenildi. Ayrı yaşayan çiftin üç çocuğu olduğu kaydedildi.

KAYIP İHBARINDA BULUNMUŞ

Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün babasının Mayıs ayında Adıyaman Emniyet Müdürlüğü'ne giderek, Şeyh Abdurrahman ve diğer oğlu için kayıp başvurusunda bulunduğu öğrenildi. Babanın "Benim iki oğlum 4-5 aydan beri kayıp. Yurt dışında olduğu söyleniyor ama ben onların Suriye'ye savaşmaya gittiklerini sanıyorum" dediği belirtildi.

Canlı bombanın annesi evi terk etti