Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Veteriner Dairesi, Hayvan Hastalıklarıyla Mücadele Projesi altında, özel veteriner hekimler ve kazalardaki  Veteriner Dairesi yetkililerine yönelik eğitim düzenlendi.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Avrupa Birliği’nin (AB) teknik desteğiyle Golden Tulip Hotel’de yer alan bir günlük teori eğitiminin ardından Vadili bölgesindeki bir çiftlikte uygulamalı eğitim yapıldı.

ÇAVUŞOĞLU

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Golden Tulip Otel’de yer alan eğitimin başında  yaptığı konuşmada, ülkenin ihracat kapasitesi açısından hayati önem taşıyan hayvan hastalıklarıyla mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

ATABEN

Veteriner Dairesi Müdürü Hüseyin Ataben ise hayvan refahı ve hastalıkları konusunun, süt ürünleri ihracatı açısından önemli olduğunu kaydetti.

1468240299.jpg

BİR YILDA İKİ KEZ DENETİM

Proje kapsamında bir yıl içinde iki kez hastalık denetimi yapılacağını kaydeden Ataben, ilk tarama tamamlandıktan sonra altı ay içinde gerçekleşen ikinci taramayla hastalıktan arî çiftliklerin belirleneceğini dile getirdi.

Ataben ayrıca, büyükbaş hayvanlarda yapılacak tüberküloz, brusella ve lökoz ile küçükbaş hayvanlarda yapılacak brusella taramasının, AB standartları gereği hellim satışı için gerekli olduğunun altını çizdi.

1468240217.jpg

1468240238.jpg