Gözde Süreç Sarı-Yılmaz Yakar

Hayvancılıkta üretimde sütün fazla etin az olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, eti fazla hayvan üretimine geçilmesi gerektiğini vurguladı.

490 ton civarında süt üretimi olduğunu kaydeden Bakan Çavuşoğlu, imalatçının pazar sorunu yaşadığını kaydetti.

Hellim üretiminde küçükbaş hayvan sütünün belli orada kullanılması gerektiğine dikkat çeken Çavuşoğlu, kriterler hakkında bir çalışma olmadığını belirtti.

Çavuşoğlu mevcut koşullar ve maliyetlerle süt ürünleri ihracatının sürdürülebilir olmadığını söyledi.

Çavuşoğlu 22 Haziran’da süt çalıştayı düzenleyerek konuyu bütün unsurlarıyla birlikte bilimsel bir şekilde ortaya koyarak sorunlara çözüm getirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Çavuşoğlu, çalıştaydan çıkacak kararları uygulamada kararlı olduğunun altını çizdi.

Çavuşoğlu, Türkiye’den gelen suyla ilgili politikalara küçük hayvan üreticilerini de katarak maliyetleri azaltma ve üreticilerin idamesini sağlama yönünde politikalar üreteceklerini ifade etti.

Teşvikler istihdama dönüşüyorsa buna itirazı olmayacağını söyleyen Çavuşoğlu, bunu yaratmayan teşviklerin topyekûn tartışılması gerektiğini kaydetti.

Bakan Çavuşoğlu,  TÜK’te müdür değişiminden kaynaklı benimsemeyeceği bir olay yaşandığını kaydederek, soruşturma açılması için talimat verdiğini ve sürecin devam ettiğini kaydetti.

Çavuşoğlu, “Gelen baklava gidene helva yaparsak bu ülkede yaşayamayız” diyerek TÜK’teki kurban kesme olayını kesinlikle benimsemediğini belirtti.

Bugünkü oturumunu tamamlayan Meclis Genel Kurulu’nun bir sonraki birleşimi 16 Mayıs Pazartesi günü gerçekleşecek.