Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Milletvekili Zeki Çeler’in, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurtdışı Koordinasyon Ofisinin Kurulması ve Faaliyetlerine İlişkin Antlaşmanın Onaylanmasının Uygun  Bulunmasına  İlişkin (Onay) Yasa Tasarısı’nın görüşülmesine ilişkin Meclis toplantısında saat 16.00 sıralarında başlayan konuşması 6 saati geçti.

Çeler’in konuşmasının 5’inci saatine girildiğinde saat 21.00’de Meclis Genel Kurulu izleyici bölümünde oturan iki izleyici milletvekillerinin bulunduğu kısma geçerek “Ofis açma boşuna, yıkarız başına”, “Koordinasyon Ofisi’ni reddediyoruz” ve “Direne direne kazanacağız” şeklinde slogan attı.

Eylemcilere Meclis görevlilerin müdahale etmesi  ve salon dışına çıkarılmasının ardından   oturuma 10 dakika ara verildi.

Meclis dışında bekleyen eylemciler zaman zaman sloganlarıyla TDP Milletvekili Zeki Çeler’e destek veriyorlar.

DENKTAŞ’TAN ELEŞTİRİ

Verilen aranın ardından Meclis Genel Kurulu toplantısı saat 21. 30 sıralarında yeniden başladı.

Toplantının yeniden başlamasıyla birlikte söz alan Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, özetle “Uzun süredir bu Meclisteyim kitap okunmasını da gördüm, 13 saat süren  konuşmayı da dinledim ama şimdiye kadar burada açılacak ofis üzerinden kara para aklanacağını duymadım. Bu sözün Meclis tutanaklarından çıkması gerekir” dedi.

Serdar Denktaş TDP Milletvekili Zeki Çeler’e yönelik  “Uzun süren konuşmasının verdiği yorgunlukla söylediğini sanıyorum. İçinden böyle bir şey geçmediğini biliyorum. Daha fazla yanlış yapmadan bitir. Uzun uzun konuşmanın faydası yok” şeklinde konuştu.

Tekrar söz alıp konuşmasını sürdüren Zeki Çeler ise Serdar Denktaş’ın ifade ettiği cümleyi tutanaklardan çıkarttı ve yaklaşık 5 saat 30 dakikaya ulaşan konuşmasına devam etti.

Saat 22.00’de ise yaklaşık 6 saate ulaşan konuşmasını sürdüren Çeler’in konuşması 8. saatinde 00:00 sıralarında sona erdi.

Zeki Çeler'in ardından CTP Lefkoşa Milletvekili Birikim Özgür söz istedi, Meclis Genel Kurulu halen sürüyor.