Abbas Elmas

Girne Turizm Limanı’da önceki gün TIR kasasına saklanarak yasadışı yollardan KKTC’den çıkış yapmaya çalışan Pakistan uyruklu Najeed Ullah ve tır şoförü Hüseyin Şengül, polis tarafından gözaltına alınarak dün Girne’de yargı huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Girne Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli Polis Memuru Hüseyin Tosun, zanlıların 30 Eylül’de Girne Turizm Limanı’nda meydana gelen “Suç işlemeye teşebbüs” suçundan methaldar olduklarını söyledi. Zanlı Najeed Ullah’ın söz konusu tarihte ve yerde saat 22.00 sıralarında zanlı Hüseyin Şengül’ün yönetiminde bulunan LM049 plakalı tırın kasasına gizlenerek yurt dışına çıkış yapmak isterken tespit edildiğini aktaran Tosun, her iki zanlının da gözaltına alındığını kaydetti.

Yasağı delmeye çalıştı

Polis, Zanlı Najeed Ullah’ın geçtiğimiz Nisan ayında Lefkoşa bölgesinde “Sahte belge düzenleme, sahte belgeyi tedavüle sürme ve sahtekârlıkla para temini” suçlarını işlediğini ve mahkeme tarafından teminat şartlarına bağlanarak yargılanıncaya kadar serbest bırakıldığını belirtti. Zanlının Eylül ayı içinde mahkemeye yaptığı müracaat sonucunda, yurt dışına çıkış yasağı kaldırılmadan 30 gün süreyle pasaportunun kendisine geri verildiğini aktaran Hüseyin Tosun, zanlının tasarrufunda söz konusu pasaportun da bulunarak emare olarak alındığını söyledi.

İki gün tutuklu kalacak

Hüseyin Tosun, her iki zanlının olayla ilgili gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiklerini ifade ederek, zanlı NajeedUllah’ın verdiği ifadede, ikisi Türkiyeli 4 kişinin kendisine yardımcı olduğunu söylediğini kaydetti. Zanlılar hakkında başlatılan polis soruşturmasının henüz tamamlanmadığını, olayla bağlantılı birçok kişinin arandığını ve zanlıların verdiği ifadelerin teyidinin yapılacağını söyleyen Tosun, her iki zanlının da 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve zanlıların itirazı olmamasını dikkate alan Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Fügen Ulutekin, soruşturmanın selameti açısından her iki zanlının da 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını emretti.