Enformasyon Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Çolak İngiltere ziyareti çerçevesinde dün KKTC Londra Temsilciliği tarafından düzenlenen “KKTC'nin 32’nci Kuruluş Yıldönümü Resepsiyonu”na katıldı.

Londra'da yaşayan Kıbrıslı Türklerin yoğun ilgi gösterdiği geceye Türkiye Cumhuriyeti’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç’in yanı sıra diğer bazı yabancı büyükelçiler, Londra’daki bazı belediye başkanları da katıldı.

SEVGİ, SAYGI VE DAYANIŞMANIN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Bakan Çolak, resepsiyonda yaptığı konuşmada Londra’da yaşayan vatandaşlarla KKTC’de yaşayan vatandaşlar arasındaki sevgi, saygı ve dayanışmanın önemine dikkat çekti.

Çolak, Kıbrıs sorununu çözmek için devam eden müzakere sürecinin önemli bir fırsat penceresi olduğunun altını çizerek bulunacak çözümün Kıbrıslı Türkler ve Rumların yararına olacağını söyledi.

ÇOLAK, DIŞİŞLERİ KOMİTESİ BAŞKANI CRISPIN BLUNT’LA GÖRÜŞTÜ

Bakan Çolak Londra ziyareti kapsamında bugün de temaslarda bulunuyor. Çolak bu çerçevede, Birleşik Krallık Parlamentosu Dışişleri Komitesi Başkanı Crispin Blunt ile parlamentoda bir görüşme gerçekleştirdi. 
Yaklaşık 1 saat süren görüşmede Bakan Çolak, Blunt’a müzakerelerde gelinen son aşama ile ilgili bilgiler verdi.

Çolak, her iki tarafın da sorunu çözmek için yoğun çaba gösterdiklerini, garantör ülkeler ile AB ve ABD’nin de sürece destek verdiklerini belirtti.

Türkiye’nin sürece ve bulunacak çözüme güçlü desteğinin açıkça sürdüğünü ifade eden Çolak, bu sürecin önemli bir fırsat penceresi oluşturması nedeniyle İngiltere’nin sürece ve bulunacak çözüme desteğinin artarak sürmesinin önemine dikkat çekti.

BLUNT DESTEĞİN SÜRECEĞİNİ SÖYLEDİ

Blunt da İngiltere’nin çözüm sürecine olan desteğinin devam edeceğini ve sorunun çözümünün tüm tarafların faydasına olduğunu belirtti.
Bakan Çolak temaslarını tamamladıktan sonra yarın adaya dönecek.

Bakan Çolak'a bu ziyaretinde Dışişleri Dairesi Genel Müdürü Kemal Köprülü ve Özel Kalem Müdürü Hüseyin Özel eşlik ediyor.