CTP-BG Gazimağusa Milletvekili Ferdi Sabit Soyer, Bu sabah Kıbrıs Genç TV'de Gökhan Altıner'in sunuculuğunu yaptığı Kıbrıs'ta Manşet programına konuk oldu. Dün Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli’nin CTP ile ilişkilerini askıya alması konusunu değerlendiren Ferdi Sabit Soyer, “Sayın Benli toplumsal sorumluluğu olan biridir. Belediyeler Birliği Başkanı olarak büyük bir mesuliyet taşıyor, bunun gereği olarak da bazı girişimler yapıyor. Cevap alamadığı zaman da bir takım tavırlar takınıyor” açıklamalarında bulundu.

Soyer, konuk olduğu programdaki değerlendirmelerinde, “Gönyeli Belediyesi iyi durumdadır ama Benli toplumsal sorumluluğu olan biridir. Kendi belediyesinin iyi durumu ile yetinecek bir insan değildir. Kendisi CTP’lidir ve CTP’nin ideallerine bağlıdır ama Belediyeler Birliği Başkanı olarak büyük bir mesuliyet taşıyor. Bu mesuliyetin gereği olarak da bazı girişimleri ve talepleri oluyor. Cevap alamadığı zaman da bir takım tavırlar takınıyor. Öte yandan Hükümet yetkililerinin de bazı sıkıntıları var. Burada meydana gelen problem, hükümetin sorumluluklarıyla Belediyeler Birliği’nin taleplerine cevap verme konusunda bir boşluk oluşmasıdır." şeklinde konuştu.

Benli’nin CTP ile ilişkilerini askıya alması ile oluşan krizden kimsenin küçük siyasi hesaplar yapmaması uyarısında bulunan Soyer, “Sakın ola kimse bu sorundan hareketle CTP üzerinden hesap kurmaya çalışmasın. CTP üzerinden hesap kurmaya çalışanlar evdeki bulgurdan olacak” dedi.