“Cumhuriyetçi Türk Partisi Kadın Örgütü Mağusa İlçesi”  11. Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi ve Mağusa kadın örgütü başkanlık görevine Nazenin Taşçıoğlu getirildi.

CTP’den yapılan açıklamaya göre, CTP Kadın Örgütü’nün Mağusa İlçesi Kongresi’ne CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, Kadın Örgütü Genel Başkanı Sibel Sorakın, Mağusa İlçe Başkanı ve Gıda Tarım ve Enerji Bakanı Erkut Şahali ile kadın örgütü sempatizanları katıldı.

Açılış konuşmasını eski başkan Çimen Varer’in gerçekleştirdiği kongrede Divan Başkanlığı’na Simge Okburan seçilirken, Divan Sekreterliği’ne Aybike Yektaoğlu ve Feriha Fellahoğlu getirildi. Divanın oluşturulmasının ardından konuşmalara geçildi.

1449497112.jpg

TALAT: “KADIN – ERKEK EŞİTLİĞİNDE BÜYÜK İLERLEME KAYDEDİLDİ”

CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, kadın – erkek eşitliğini fiilen hayata geçirilmesinin en büyük hayali olduğunu ve hükümetin bu yolda önemli ilerlemeler kaydettiğini söyledi.

CTP’nin önünde çok önemli görevler bulunduğunu belirten Talat, bunlardan en önemlisinin CTP’nin çözüm konusunda sürece yapacağı katkılar olduğunu ifade etti.

2000’li yılların başında barışa bu kadar çok yaklaşılmasında CTP’nin çok büyük payı olduğunu vurgulayan Talat, partinin o dönem toplumu arkasından sürüklediğini ve bugün de bu görevini unutmadan aynı yolda devam edeceğini kaydetti. Önlerindeki görevlerin sadece bununla sınırlı kalmadığına değinen Talat, Kıbrıs Türk halkına daha iyi bir yaşam sunmak ve kurumlarına sahip çıkmanın da asli görevleri arasında bulunduğunu ifade etti.

1449497111.jpg

ŞAHALİ: “TOPLUMA ÖNCÜLÜK ETMELİYİZ”

Kongrede konuşan CTP Mağusa İlçe Başkanı ve Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Erkut Şahali ise, CTP’nin bu topluma öncülük edecek tek parti olduğunu, bunu da başarmaları gerektiğini belirtti. Ülkenin içinde bulunduğu koşulları göz önünde tutmaları gerektiğinin altını çizen Şahali, tüm küslük ve hesaplaşmalardan arınarak yeni dönemde bir araya gelip birlikte hareket edilmesi gerektiğini kaydetti.

1449497109.jpg

SORAKIN: “TAM EŞİTLİK İÇİN MÜCADELE DEVAM EDECEK”

CTP Kadın Örgütü Genel Başkanı Sibel Sorakın, kadın erkek eşitliği için çok büyük mücadeleler verdiklerini ve bu eşitliğin tam olarak sağlanana kadar mücadelelerinin devam edeceğini vurguladı. Kamuda, örgütlerde ve toplumun daha birçok kesiminde kadın dayanışmasını artırdıklarını dile getiren Sorakın, Kıbrıs sorununun önlerindeki en büyük engellerden birisi olduğunu anımsattı.

İngiltere’nin bir gecede aniden savaş uçaklarını hareket ettirdiğini ve Kıbrıs’ın dolaylı yoldan savaşa katıldığını ifade eden Sorakın, “Kimsenin ülkemizi savaş gemisi olarak kullanmaya hakkı yoktur. Çözüm tüm Kıbrıslılar için tek seçenektir ve bunu başarmalıyız” diye konuştu.

VARER: “AYNI AMAÇ İÇİN BU YOLDAYIZ”

CTP Kadın Örgütü Mağusa İlçe eski Başkanı Çimen Varer de, tüm CTP’li kadınların aynı amaç için bu yolda mücadele eden kocaman bir aile olduğunu belirtti.

CTP Kadın Örgütü’nün ana hedefinin Kıbrıs adasına iki bölgeli, iki toplumlu, siyasi olarak eşit federal çözümü getirmek olduğunu dile getiren Varer, en büyük ilkelerinin barış, demokrasi ve sosyal adalet olduğunu vurguladı.

Bu hedeflerine ulaşabilmek için birlik olup hareket etmeleri gerektiğini ifade eden Varer, “Unutmayalım ki belli bir hedefi olan ve buna ulaşmak için bir araya gelen insanlar hedeflerine daha kolay ve çabuk erişirler” dedi.

Varer, konuşmaların tamamlanmasının ardından ilk olarak faaliyet raporu okundu, ardından başkan ve yönetim kurulu katılımcılara tanıtılarak kongre tamamlandı.

CTP Kadın Örgütü Mağusa İlçesi yönetim kurulu şöyle;
“İlçe Başkanı: Nazenin Taşçıoğlu, Yönetim Kurulu: Hanife Mert, Çimen Varer, Fatoş Erozan, Gaye Astan Çoban, Sevilay Küçüksu, Sıdıka Özdoğan, Tijen Coşar, Seda Efendi”

1449497113.jpg