Milletvekili kaydını yaptıran Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Zeybekci, koalisyon senaryolara ilişkin olarak basın mensuplarının sorusu üzerine, "7 ve 8 Haziran günleri yapılan CHP'nin tereddüt yaratan açıklamaları ve ondan sonraki Başbakanlık ile ilgili Sayın Başkan'ın yorumları siyaseten ciddi karşılanmayacak olan, siyaseten talihsiz diyebileceğimiz Açıklamalar. 7 Haziran'dan sonra bakacak olursak MHP'nin genel itibariyle daha pozitif açıklamaları görüyoruz, bu koalisyon görüşmelerinde Sayın Başbakanımıza tam yetki verdik. Siyasetin bu döneminde yapılan görüşmeler, açıklamalar dikkate alınacaktır. AK Parti'den oluşan kamuoyunun hükümet görüşmelerinde etkinli olması kaçınılmazdır" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KONUSU

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yasal alanına çekilmesi yönündeki açıklamalarına ilişkin olarak ise Zeybekci, "Cumhurbaşkanımız anayasal çerçevededir. Görev, sorumluluk ve yetkileriyle ilgili tartışılacak hiçbir şey yoktur" şeklinde konuştu.

KOALİSYON

Piyasaların AKP-CHP koalisyonunu istediğine yönelik olarak Zeybekci, "Ne kadar geniş kapsamlı bir koalisyon olursa, olumlu olur. CHP'nin elini rahatlaması lazım. CHP'nin kendisinin ekonomik anlamda söylemlerindeki piyasalarda oluşan tereddütleri giderecek açıklamalar yapması lazım. Seçim kampanyası sürecindeki söylemler. Gördüğüm kadarıyla partiler yavaş yavaş artık sıkılan yumrukları açıldı. Birbirine daha net ve pozitif açıklamalar yapılmaya başlandı. Koalisyon görüşmeleri sırasında hızlı yol alınacaktır" diye konuştu.

REZA ZARRAB'A VERDİĞİ ÖDÜL

Zeybekci, Reza Zarrab'ı hayatında ilk defa dünkü öldü töreninde gördüğünü anlatan Bakan, ödül listesini belirleyenin hükümet olmadığını ifade etti. Zeybekci, "İnsanlar masumdur ya da değildir. Adalet önünde hesap verdiyse ya mahkumdur ya da masumdur. Eğer Türkiye'de siyasetçilerin kimlerle yan yana fotoğraf çektirmeyeceği ilgili bir değerlendirme yapacak olursak, sınırlarını son derece zorlarız. Vicdanen rahatsız olacak hiçbir şey yapmadım" dedi.

FAİZ İNDİRİMİ OLUR MU ?

Merkez Bankası'nın olası faiz indirimine ilişkin Zeybekci,"Önümüzdeki dönemde enflasyonla ilgili iyi rakamlar gelmeye başladığında, cari açığın Türkiye'nin problemi olmaktan kalkmasıyla Merkez Bankası rahat hareket edecektir" değerlendirmesini yaptı.