Devrim Demir

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, Nisan ayında Hamitköy ışıklarında gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 8 paket 21 gram 755 miligram Bonzai ile suçüstü yakalanan Bilgi Uyar ve Zeynep Altıntaş hakkındaki kararını dün açıkladı.

Mahkeme, “Uyuşturucu alma ve tasarruf”  suçundan 13 Nisan tarihinden bu yana Merkezi Cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak bulunan Bilgi Uyar ve Zeynep Altıntaş’ı toplam 4 yıl 2 ay hapislik cezasına mahkûm etti.

Ömer Güran başkanlığında, Yargıç Rauf Kürşat ve Yargıç Vedia B. Barkından oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararını Vedia B. Barkın okudu.

Uyar’ın benzer suçlardan mahkûmiyeti var

Yargıç Vedia B. Barkın,  Zeynep Altıntaş’ın sabıkasının olmadığını, Bilgi Uyar’ın ise benzer suçlardan mahkûmiyeti olduğuna dikkat çekti.

Barkın, Bilgi Uyar’ın iki çocuk annesi olduğunu ve benzer suçlardan 2009 yılında yargılanarak hapislik cezası aldığını da anımsattı. Barkın, sanıkların mahkemeden özür dilediğini, suçlarını kabul ettiğini kaydetti.

“Uyuşturucu suçlarında ciddi artış var”

Vedia B. Barkın, sanıklara ceza takdir ederken suçun işleniş şekli, kişisel durumlarının dikkate alındığını, sanıkların işlemiş olduğu “Uyuşturucu alma ve tasarruf” suçlarının oldukça ciddi ve toplumu endişeye sürükleyen suçlar olduğunu kaydetti.

Barkın, bu tür suçların yaygınlaşarak, gün geçtikçe artmakta olup kamu vicdanını rahatsız edici boyuta geldiğini vurguladı.

Karar da uyuşturucu miktarı dikkate alındı

Bilgi Uyar ve Zeynep Altıntaş’ın tasarruflarında bulundurdukları 21 gram 755 miligram uyuşturucu maddenin dikkat çekici olduğuna vurgu yapan Barkın, Uyar ve Altıntaş’ın tasarruflarında bulundurdukları uyuşturucu maddenin bir veya birden fazla kişinin eline geçmesi için rol aldıklarını ifade etti.

Lefkoşa Ağır Ceza Yargıcı Vedia B.Barkın tarafından okunan kararda,  sanıkların yeniden topluma kazandırılması için en adil ve en uygun olanının hürriyetini bağlayıcı ceza olduğunu söyledi. Barkın, mahkeme heyeti Bilgi Uyar’ı 30, Zeynep Altıntaş’ı ise 20 ay hapis cezasına mahkûm ettiğini duyurdu.