Her yıl geleneksel olarak düzenlenen DAÜ Bahar Festivali`nin 22.’si bu yıl, 18 – 21 Mayıs 2016 tarihlerinde, DAÜ Kampüsü`nde düzenleniyor. Kuzey Kıbrıs Turkcell ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek ve 4 gün sürecek olan 22. DAÜ Bahar Festivali’nin teması ise “Bütünlük İçinde Çeşitlilik; Çeşitlilik İçinde Bütünlük” olarak belirlendi. Bu tema ile tasarlanan festivalde, her biri birbirinden zengin içerikli birçok sosyal, kültürel ve sportif etkinlik yer alacak.

Fiziksel, kültürel, sosyal, dini, politik, ideolojik veya psikolojik birçok farklılıklara karşı, hayatın her alanında hoşgörüyü, kucaklamayı, bütünlüğü ve tüm bunların bir arada bulunmasının bir zenginlik olduğunu tema olarak alan festivalde, birçok söyleşi ve atölye çalışmasında, sportif faaliyet ve sahne performansında “Bütünlük İçinde Çeşitlilik; Çeşitlilik İçinde Bütünlük” irdelenecek, canlandırılacak.

22. DAÜ Bahar Festivali, 18 Mayıs 2016 tarihinde, saat 17:00’de Mağusa Gençlik Akademisi önünden hareket edip üniversite kampüsü içerisinde tamamlanacak olan kortej yürüyüşü ile başlayacak. Saat 19:00’da ise, Festival Alanı’nda, DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, Rektör Yardımcıları ve Özel Olimpiyatlar Türkiye Onursal Başkanı Dr. Dilek Sabancı’nın katılımları ile festivalin resmi açılışı gerçekleştirilecek.

22. DAÜ Bahar Festivali’nin ilk gün programı kapsamında saat 14:30’da, Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda, Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü ve Çocuk Hakları Kulübü tarafından organize edilen “Çocuk ve Duygusal Şiddet” konulu panel, saat 20:30’da, Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda, KKTC basınının güçlü isimleri Süleyman Ergüçlü, Mete Tümerkan ve Rasıh Reşat’ın katılacağı “Çeşitliliğin Güçlenmesinde Medyanın Rolü” konulu panel ve saat 21:30’da DJ Ümit Akdeniz’in performansının ardından, DAÜ Stadyumu’nda Rachid Taha konseri yer alacak. 18 Mayıs 2016 Çarşamba günü ayrıca, saat 15:00’te Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda Tavla Turnuvası, 16:00 – 19:00 saatleri arasında ise Mimarlık Fakültesi Seramik Atölyesi’nde “Heykel ve Atık Malzemelerin Dönüştürülmesi” atölye çalışması yapılacak. Festival alanında ise ilk gün saat 19:00’dan itibaren DAÜ Güzel Sanatlar Kulübü’nün VI. Sanat Buluşması, Matematik Kulübü Go-Sudoku-Dama ve Rubik Küp Oyunları, ultrAslan DAÜ Kulübü’nün Pankart Boyama Yarışması, Genetik Kulübü’nün DNA İzolasyonu etkinliği ve DAÜ Arama Kurtarma Kulübü Harnes ve Bayrak İnişi gösterisi de yer alacak. Gnctrkcllkıbrıs Graffiti Yarışması ve Rekreasyon Oyunları, saat 19:00’da DAÜ Stadyumu Çim Sahası’nda gerçekleştirilecek.

22. Bahar Festivali kapsamında kurulacak 2. Sahnede ise ilk gün saat 19:00’dan itibaren İki Toplumlu Folklor Gösterisi, Zumba Şov, “The Consonants” Grubu Konseri, Uluslararası Öğrenci Toplulukları gösterileri, Rookfour +1 Grup Konseri ve DAÜ Müzik Kulübü performansı yer alacak.    

backgammon.jpg

cocuk-haklari-kulubu.jpg

medya.jpg

kabile.jpg

rachid_taha.jpg