Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi, 5. Sağlık Bilimleri Fakülteleri Dekanlar Konseyi Toplantısı’na (SABDEK) ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, 21 Ekim Cuma günü saat 09:00’da Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda açılışı gerçekleştirilecek olan toplantıya Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) bulunan 42 farklı üniversiteden toplam 72 dekan ve komisyon üyesi katılacak.

Toplantı SABDEK Başkanı Prof. Dr. Gül Şener, DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç ve DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam’ın gerçekleştireceği açılış konuşmalarının ardından Avrasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yavuz Özoran’ın “Bir Kıbrıs Sevdalısı Aile” konulu şiir dinletisi yer alacak. Ardından Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu “Mühendislik Dekanlar Konseyi Deneyimi: Çekirdek Eğitim Programları (ÇEP), Asgari Ölçütler, Uzmanlık Sınavı” ve Prof. Dr. Sultan Taşçı “SABDEK Eğitim Komisyonu ÇEP Çalışmaları” konulu sunum gerçekleştirecek.

Toplantı Ulusal ÇEP Koordinatörlerinin sunumları, ÇEP çalışmaları hakkında tartışma ve önerilerin ardından Prof. Dr. G. Aydan Genç’in “Bilgilendirme Sunumu” ve Doç. Dr. Özlem Ülger’in “Genel ve Disipline Özgü Ölçütler” sunumları ile devam edecek. 22 Ekim Cumartesi de devam edecek olan toplantıda SABDEK genel kurulu “ÇEP, uzmanlık sınavı” hakkında açıklamalarda bulunacak.

Prof. Dr. Malkoç Sağlık Bilimleri Fakülteleri arasındaki işbirliğinin artırılarak, iletişimin daha da güçlendirilmesi adına düzenlenen bu organizasyona ev sahipliği yapmaktan ve birbirinden değerli akademisyenleri Kuzey Kıbrıs’ta ağırlamaktan gurur ve mutluluk duyduklarını vurguladı. Prof. Dr. Malkoç Türkiye ve KKTC’deki Sağlık Bilimleri Fakülteleri sayısının son 5 yılda hızla artması nedeniyle fakültelerde alt yapı, eğitim, akademik kadro, mezun profili  gibi sorunları da artış olduğuna dikkat çekti.

Türkiye ve KKTC Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanları, Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ev sahipliğinde Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım’ın davetiyle buluşarak, fakülteler arası iletişim ve işbirliğinin geliştirilmesi, deneyimlerin paylaşılması ve sağlık bilimleri alanındaki politikaların daha verimli geliştirilebilmesi amacıyla kurulan platform 5. toplantısıyla sağlık bilimleri çatısı altında bulunan programlarda “Çekirdek Eğitim Programlarının (ÇEP)” oluşturulması hedefleniyor.