Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde öğretim görevlileri tarafından Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyonu ile birlikte Gazimağusa’da ilk kez düzenlenen 1. Kademe Yardımcı Vücut Geliştirme ve Fitness Antrenör kursu düzenlendi. Kursu başarıyla tamamlayan 19 kişi, geçtiğimiz günlerde DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde yapılan törenle belgelerini aldılar.

Törende konuşma yapan Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyonu Başkanı Ali Dahlameroğlu, Gazimağusa’da bundan sonra da böyle kursların tekrarlanacağını belirterek, DAÜ öğretim görevlilerine bu alanda kendilerine destek vermelerinden dolayı teşekkür etti. Federasyon olarak eğitime önem verdiklerini belirten Dahlameroğlu, çeşitli spor branşlarında profesyonel olarak değerli sporcuların, dünya şampiyonlukları gibi önemli sonuçlar aldıklarını da sözlerine ekledi.

resim2-001.jpg

resim5.jpg

Çocuklar için Fitness Salonu

Dahlameroğlu, genç nesile önem verilmesi gerektiğini söyleyerek bu kursta verilen kayıt paralarının da boşa gitmeyeceğini, çocuk fitnessi için yapılan girişimleri anlattı. 820 metre karelik bir alana üç aşamalı bir fitness salonunun yapım aşamasında olduklarını ve kimseye rakip olmak gibi bir amaç gütmediklerinin altını çizen Dahlameroğlu, salonun kapalı, açık ve fitness havuzu olmak üzere üç bölümden oluşacağını, bu fitness havuzunun şu an Kıbrıs’ta olmadığını ve en önemlisi de  bu havuzun antrenörlük mesleğinde bir çok eklem rahatsızlıkları ile karşı karşıya gelme durumunda  iyi yetiştirilmiş antrenörler ve fizyoterapistler tarafından güçlendirilip, rahatsızlıkların giderilmesi gibi düşüncelerinin olduğunu belirterek konuşmasını bitirdi.