Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 2015 – 2016 Akademik Yılı Güz Dönemi yüksek lisans ve doktora programlarına öğrenci kabul ediyor. DAÜ, Yüksek Lisans ve Doktora programlarına kayıt yaptıracak tüm KKTC kamu çalışanlarına ödemeleri gereken eğitim ücretleri üzerinden %20 indirim uyguluyor.  

DAÜ’deki tüm Yüksek Lisans ve Doktora programlarında eğitim hakkı kazanacak olan kamu çalışanlarına uygulanacak %20’lik indirim ile çalışan kişilerin kişisel gelişimine ve dolayısı ile ülkenin genel insan gücünün gelişimine katkı konulması hedefleniyor.

DAÜ, Lefkoşa’da da Programlar Yürütmeye Devam Ediyor

DAÜ 2012 – 2013 Akademik Yılı Bahar Dönemi’nden itibaren Lefkoşa’da İşletme ve Ekonomi Fakültesi’ne bağlı Bankacılık ve Finans (Türkçe) Tezsiz Yüksek Lisans, İşletme Yönetimi (Türkçe) Tezli – Tezsiz Yüksek Lisans, Yönetim Ekonomisi (Türkçe) Tezsiz Yüksek Lisans, Finansal Ekonomi (Türkçe) Tezsiz Yüksek Lisans programlarını yürütülüyor.

Bu programlara farklı alanlardan mezunlar da başvurabilmekte olup, özellikle farklı alanlarda yetişen kişilerin yöneticilik, ekonomi, finans alanlarında meslek yaşamında ilerlemeleri için ihtiyaçları olabilecek becerilerin geliştirilmesi hedefleniyor.  KKTC’deki insan kaynağının çeşitli alanlarda uzmanlaşmasının amaçlandığı söz konusu programlar ile aynı zamanda Lefkoşa ve civarında yaşayan, iş hayatı içinde yer alıp aynı zamanda lisansüstü eğitim almak isteyen KKTC vatandaşları için de bir alternatif yaratıyor.

Ayrıca devlet çalışanlarına ek olarak özel kurumlardan gelen taleplerin dikkate alındığı ve DAÜ ile işbirliği protokolü imzalayan veya imzalayacak olan kurum çalışanlarına da ödemeleri gereken eğitim ücreti üzerinden %20 indirim uygulanıyor.

Söz konusu programlara başvurular en geç 31 Ağustos 2015 tarihine kadar http://emu.edu.tr/applyonline adresinden online olarak yapılabilecek. Başvuru koşulları ve programlar hakkında daha fazla bilgi DAÜ Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden (Tel.: 0392 630 1157), Öğrenci İşleri Müdürlüğü’nden (Tel.: 0392 630 12 17-1636) veya İşletme ve Ekonomi Fakültesi Dekanlık Sekreteryası’ndan (Tel.: 0392 630 1281) alınabilecek.