Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı ziyareti sonrası yaptığı açıklamada, "Şu anda olayın failleri konusu, tümüyle aydınlatılmış durumdadır. Bu saldırının Türkiye içindeki bölücü terör örgütü üyeleri ve YPG mensubu bir kişinin birlikte gerçekleştirdiği ortaya çıkmıştır" dedi. Davutoğlu, ayrıca saldırıya ilişkin 9 kişinin gözaltına alındığını da söyledi.

Davutoğlu saldırının failine ilişkin olarak şunları söyledi:

"Kesin bir şekilde, bu saldırının Türkiye içindeki bölücü terör örgütü mensuplarıyla Suriye'den sızan YPG mensubu bir kişinin birlikte gerçekleştirdikleri ortaya çıkmış bulunmaktadır. Bu intihar saldırısını gerçekleştiren Salih Necar isimli, 1992 doğumlu, Kuzey Suriye'de Haseke bölgesindeki Amude şehri doğumludur. Saldırının doğrudan YPG irtibatı ortaya konmuştur. 9 kişi gözaltına alınmıştır. Soruşturma derinleştirilerek sürdürülmektedir. Bütün unsurlar tek tek çıkarılacak ve adalete teslim edilecektir. Bu YPG, PYD mensubunun bölücü terör örgütü ile birlikte onların koordinasyonunda bölücü terör örgütünün Türkiye içindeki unsurları ile birlikte Kuzey Irak'tan da bu anlamda bir şekilde destek alan organize bir suç işledikleri artık kesinleşmiş durumdadır."

'RUSYA'YI BİR KEZ DAHA UYARIYORUM' 

"YPG, Suriye rejiminin bir piyonudur. Suriye rejimine dönük her türlü tedbiri almak bizde mahfuzdur. YPG'nin Azez'e doğru ilerlemesi için bombardıman yapan Rusya'yı da bir kez daha uyarıyorum. Aynı zamanda iyi niyetle de olsa DEAŞ'a karşı YPG'ye destek veren müttefik ülkelere de sesleniyorum. YPG bizim kalbimizde terör saldırısı düzenledi. Eğer bu saldırılar devam ederse, YPG kadar onlar da bu sorumluluğu paylaşmış olurlar. Hiçbir NATO üyesi ülkenin, Türkiye'nin kalbinde bize saldırı yönelten bir terör örgütüyle ilişki kurmasını mazur görmeyiz."