Verilen bilgiye göre, Katar Dışişleri Bakanı Khalid Al Attiyah ile Kanada Dışişleri Bakanı Stephane Dion, İstanbul'da yaşanan saldırı nedeniyle Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu telefonla arayarak taziyelerini iletti.

Çavuşoğlu, dün akşam saatlerinde Almanya Dışişleri Bakanı Walter Steinmeier ile de telefonda görüştü. Almanya, Katar ve Kanada dışişleri bakanları telefon görüşmelerinde teröre karşı kararlılıkla mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı; bu konuda işbirliği içinde olunması hususuna dikkat çekti.

BAŞBAKAN YARDIMCISI KURTULMUŞ TWITTER HESABINDAN, TERÖRÜN İNSANLIĞA KARŞI SAVAŞ AÇTIĞINI YAZDI

TC Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Sultanahmet'teki terör saldırısına ilişkin,"Uluslararası camia, bugün yaşanan teröre karşı Türkiye ile dayanışma içerisinde olduklarını belirtecek şekilde sesini yükseltmelidir" değerlendirmesinde bulundu.
 
Kurtulmuş, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından, terörün insanlığa karşı savaş açtığını ve o çirkin yüzünü İstanbul'da gösterdiğini bildirdi.

"20 Temmuz'dan bu yana maalesef ülkemize yönelik sistematik saldırıların devam ettiğini görmekte ve yaşamaktayız" ifadesini kullanan Kurtulmuş, bu alçakça saldırının, Türkiye'nin ne kadar ciddi bir terör saldırısıyla muhatap olduğunu bir kez daha gösterdiğine dikkati çekti.
Kurtulmuş, Twitter hesabında, şunları kaydetti:

"Uluslararası camia, bugün yaşanan teröre karşı Türkiye ile dayanışma içerisinde olduklarını belirtecek şekilde sesini yükseltmelidir. Bu menfur saldırı sebebiyle, milletimizi, teröre karşı yekvücut olma çağrımızı bir kez daha tekrarlıyorum. Ümit ederim ki uluslarası camia da bundan sonra terörle mücadele konusunda Türkiye'ye gereken desteği verir."

DAVUTOĞLU YARALILARI ZİYARET EDECEK

Bu arada TC Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun, bugün İstanbul'a giderek, terör saldırısında yaralananları ziyaret edeceği açıklandı.