Star Kıbrıs, Özel televizyonların sorunlarını irdelemeye ve bu konuyla ilgili görüşleri almaya devam ediyor. İçten ve dıştan gelen haksız rekabetle boğuşan Özel TV’lere kayıplarından dolayı devlet tarafından verilen katkının kesilmesine yönelik kararı değerlendiren Eski Tarım Bakanı Sami Dayıoğlu, TV kanallarının mutlaka devlet tarafından desteklenmesi gerektiğini dile getirdi. Dayıoğlu, Türkiye televizyonlarından yapılan reklamlar sayesinde özel yayıncılığın zarara uğradığını, ülkedeki televizyonların Türkiye’deki kanallarla rekabet etme şansı olmadığını ifade ederek, bu sorunu çözmenin devlete düşen bir görev olduğunu vurguladı. 

DAYIOĞLU, “MUTLAKA DESTEK VERİLMELİ” 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yayın hayatını devam ettirmeye çalışan Özel Televizyon kanallarının akıbeti Öğlen Ajansı programında masaya yatırıldı. Konuyla ilgili Değerlendirmelerde bulunan Eski Tarım Bakanı Sami Dayıoğlu, söz konusu kanalların ayakta kalabilmesi için ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını vurguladı. Dayıoğlu özel televizyonların Kıbrıs Türk Halkının sesini dünyaya duyurmada birinci unsur olduğunu kaydetti. Dayıoğlu, “Kıbrıs’ta yayın yapan tüm özel TV kanallarının mutlaka devlet tarafından desteklenmesi şarttır. TV kanalları gerek ada içinde gerekse ada dışında olan Kıbrıslı Türklere çok seslilik ile ulaşmamızı sağlıyor. Siyasi düşüncüler, toplumsal olaylar ve birçok görüş birden fazla kanal aracılığı ile hem ülke içinde hem de ülke dışında yaşayan insanlara ulaştırılıyor. Bu nedenle TV kanallarının mutlaka devlet tarafından desteklenmesi şarttır” şeklinde konuştu. 

TEŞVİK ŞART 

Özel kanalların haksız rekabet ile karşı karşıya olduğunu kaydeden Dayıoğlu, ülke kanallarının Türkiye’deki kanallarla rekabet etme şansının olmadığını ifade etti. Dayıoğlu, Türkiye’deki kanallarda burada satılan ürünlerin reklamlarının yayımlandığını belirterek, yayımlanan bu reklamların ülkedeki reklam pastasını küçülttüğünü söyledi. 

Dayıoğlu, “Devletin de bu konu üzerinde önemli bir adım atmasını bekliyorum” dedi. Devlete özel kanalların yaşatılması konusunda büyük görev düştüğünü kaydeden Dayıoğlu, tarımsal üretime veya diğer üretim alanlarına teşvik verdiği gibi özel kanalların yaşaması için de teşvik vermesi gerektiğini dile getirdi. Dayıoğlu, “ devlet bir miktar teşvik verilmeli” ifadesini kullandı. Dayıoğlu, özel televizyon kanallarının ayakta kalabilmesi adına ellerinden gelen tüm desteği vermeye hazır olduklarını da kaydetti. Dayıoğlu, “Kanalların devam etmesi tekrar uyduya geçmesi için elimizden geleni yapmaya hazırız sizlere de gereken desteği vereceğiz. Bundan hiç şüpheniz olmasın” dedi.