Ankara'daki patlamada hayatını kaybeden Tekin Aslan, Kartal'da düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Törene HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da katıldı.

Kartal Cemevi'ne getirilen Tekin Aslan'ın cenazesi, kortej eşliğinde Kartal Meydanı'na götürüldü. İnşaat İşçileri Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi olan Tekin için burada tören düzenlendi. Törene HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ta katıldı. Burada bir konuşma yapan Demirtaş, "Bize barışı getirmek üzere giden kardeşlerimiz, barış umudunu çoğaltarak cenazeleri ile birlikte geri döndüler. Savaş isteyenlere, kandan beslenenlere, Ankara'da karanlık zihniyetleriyle kendini ülkenin sahibi zannedenlere, bedenleriyle barışa siper olarak en büyük kazanımı, bu ülkeye verilebilecek en büyük hediyeyi verdiler. Onlar bize özgürlük şehitlerinin kervanına katılmış en değerli emanetler olarak bugün aileleri şahsında bizlere teslim edildiler. Biz bu emaneti baş göz üstüne alıyoruz. Ailelerimize sabır diliyoruz. Milyonlarız bugün Türkiye'nin dört bir köşesinde. Hepsi yoksul, hepsi emekçi ama hepsi dimdik şehitlerini uğurluyorlar. Acımız büyük, öfkemiz de büyük. Acımız büyük, umudumuz da büyük. Bu yüzden dimdik ayaktayız" dedi.

Demirtaş, "İnsanlık değerleri altında birleştik, insanlık değerleri altında tek yürek olduk bugün. Bize devlet etrafında birleşin, bu acı günleri atlatmak için gelin devletin etrafında kenetlenelim diyenlere ısrarla hayır. Biz katillerimizin etrafında birleşmeyiz, insanlık değerlerinin etrafında birleşiriz" diye konuştu. Demirtaş, törende yaptığı konuşmanın ardından ayrıldı.