HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır merkez Yenişehir İlçe Belediyesi yeni hizmet binasının açılışına katıldı. Burada konuşan Demirtaş, İstanbul’daki terör saldırısı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Demirtaş, partisinin hiçbir şekilde şiddeti benimsemediğini belirterek, “Şiddet dışı çözüm arayışları silah, bomba ve operasyon olmadan her türlü çözüm arayışımız partimizin kabulüdür. Siyasi alandaki gerilim ve rekabet partimizin kabulleri arasındadır. Şiddetin hiçbir yol ve yöntemi kabul etmediğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum” dedi.

İstanbul’da patlayan bomba ile Hakkari, Nusaybin, Cizre ve Sur’da patlayan bombaların aynı siyasi sorumluluğun olduğunu ifade eden Demirtaş, “Çözümün makamında olan kusura bakmasın Cemil Bayık değildir. Çözüm makamında olanlar seçimle işbaşına gelmiş iktidardır. Kürt sorunu niye çözmüyor diye PKK’ya dönecek değiliz. İktidar eğer onlarsa mesele yok demektir. Bir yandan muhatap almak istemiyorlar bir yandan ise savaşın bütün sorumluluğunu PKK’ya yüklüyorlar. PKK şiddet örgütü, insan öldürüyor ama 7 Haziran’da seçime PKK mı girdi. Ülkeye barış getireceğiz müzakereler olacak ve diyalog kapıları açılacak olan seçim kampanyaları yapıldı. Yeni anayasayı PKK’mı yapacak siz mi yapacaksınız? Artık bu ikiyüzlülüğe bir son verilmelidir” diye konuştu. 

Törene, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, HDP Diyarbakır milletvekilleri, DBP yöneticileri ve çok sayıda vatandaş da katıldı.