Kamu-Sen’in üyelerine hizmet vermek için kurulan Devlet Memurları Yardımlaşma Kooperatifi DEMYAK’ta yaklaşık bir buçuk milyon TL’lik bir hesap uyuşmazlığı olduğu kaydedildi.

Hesaplarda meydana gelen uyuşmazlık nedeniyle Kooperatif Şirketler Mukayyitliği’nin DEMYAK’ın Gazimağusa Şubesi’ni kapattığı ifade edildi.

Kooperatif Şirketler Mukayyitliği’nin hesapları denetlemek için şubeyi kapattığı ifade edilirken, DEMYAK ile ilgili iddialar ise ciddi boyutlarda.

Her şey yangından sonra ortaya çıktı

DEMYAK’ın Gazimağusa’daki şubesinde geçen aylarda bir yangın çıktığı ve hesapları yeniden oluşturmak için Kooperatif Şirketler Mukayyitliği’nin şubeye gitti belirtildi. Yetkililerin şubeye gitmesi ile hesaplardaki uyuşmazlığın ortaya çıktığı belirtildi. Havadis’e ulaşan kaynaklar neden çıktığı belli olmayan yangının da kooperatifin yapılan usulsüz işlemler nedeniyle bilinçli çıkarıldığı iddialarını ortaya attı.

Bir buçuk milyon TL kayıp

Kooperatif Şirketler Mukayyitliği’nin yangından sonra şirkete yeni sistemi kurmak için gittiğinde yaklaşık bir buçuk milyon TL’lik hesaplarda uyuşmazlık tespit ettiği kaydedildi.

Yaklaşık bir buçuk milyon TL’lik kayıp paranın peşine düşen Kooperatif Şirketler Mukayyitliği bankada yönetimi ele aldı.

Kooperatif Şirketler Mukayyitliği bankaya el koydu

Tüm bu yaşananların ardından Kooperatif Şirketler Mukayyitliği’nin olaya el koyduğu ve bankadaki hesapları incelemek adına tüm evrakları merkeze aldığı bildirildi.

Kooperatif Şirketler Mukayyitliği’nin tüm evrakların yeniden incelemeye başladığı kaydedildi.

Çalışanlar uzaklaştırıldı, banka kapatıldı

Kooperatif Şirketler Mukayitliği hesaplarda kayıp para tespit etmesinden dolayı DEMYAK’ın Gazimağusa Şubesi’ni kapattı. DEMYAK’ın Gazimağusa Şubesi’nde çalışan tüm personel görevlerinden uzaklaştırıldı.

Özkardaş’ın eşi de uzaklaştırıldı

Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş’ın eşinin de Gazimağusa Şubesi’nde sorumlu olarak görev yaptığı ve Kooperatif Şirketler Mukayyitliği tarafından onun da görevden uzaklaştırıldığı ifade edildi.

Özkardaş istifa etti

Aynı zamanda DEMYAK’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı da yapan Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş’ın bu olayların ardından DEMYAK Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan istifa ettiği de kaydedildi. DEMYAK Gazimağsa Şubesi’nde ise şu an sadece Kooperatif Şirketler Mukayyitliği yetkilileri bulunuyor.

Ciddi meblağlar konuşuluyor

Kamu-Sen’in kuruluşu olan DEMYAK’ta kayıp olan paranın yaklaşık bir buçuk milyon TL olduğu ifade edilirken, Kooperatif Şirketler Mukayyitliği’nin bankanın Gazimağusa Şubesi’ni kapatıp görevlileri şubeden uzaklaştırmasının altından kötü kokular çıkabileceği yorumlarını da beraberinde getirdi.

Banka iflas noktasına geldi

Tüm bu yaşananların ardından bankanın iflas noktasına geldiği ve ciddi şekilde zorluklar yaşandığı kaydedildi.

“Sıkıntı var”

Kooperatif Şirketler Mukayyitliği’nden bir yetkili Havadis’e yaptığı açıklamada DEMYAK’ta denetimlerin devam ettiğini kaydederek bir takım sıkıntıların bulunduğunu doğruladı.
Yetkili, Kooperatif Şirketler Mukayyitliği olarak şubeyi kapattıklarını ve evrakların da merkeze alındığını söyledi.

Yangından sonra sıkıntılar tespit edildi

DEMYAK’ın merkez şubesi olan Lefkoşa Şubesi’nin de rutin bir şekilde denetlendiğini ifade eden Kooperatif Şirketler Mukayyitliği yetkilisi, özellikle yangının ardından bir takım sıkıntıların tespit edildiğini belirtti.

Ne gerekirse yapılacak

Kooperatif Şirketler Mukayyitliği yetkilisi yaşanan sıkıntıların tespitinin ardından rapor hazırlanacağın bu raporun ardından ise ne gerekirse yapılacağını belirtti. “Sıkıntı olmazsa şube kapatılmazdı. Bir sıkıntı var. Ama sonuçlanmasını bekliyoruz. Sıkıntının boyutu açık şeklindeyse veya bir kasıt varsa nere kadar giderse gidilecek ve gereken yapılacak” diye konuşan yetkili, kayıp para olduğu konusunu doğruladı.

Özkardaş: Hesaplar inceleniyor

Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş ise Havadis’e yaptığı açıklamada hesapların Kooperatif Şirketler Mukayyitliği tarafından incelendiğini doğruladı ancak kayıp para olduğunu kabul etmedi. Özkardaş, “Kooperatifte çalışanlardan bir tanesi de benim eşimdir. Hesaplar inceleniyor. Kayıp para gibi bir durum yok. Ben 30 senedir onurumla mücadele ediyorum. Kooperatif Şirketler Mukayyitliği’nin görevini düzgün yapabilmesi için kooperatifin yönetim kurulundan ayrıldım” şeklinde konuştu.