Demokrat Parti Ulusal Güçler (DPUG) Genel Başkanı Serdar Denktaş, mantığın, Devlet Planlama Örgütü (DPÖ) gibi bir kurumun ortadan kaldırılmasını değil, güçlendirilmesini emrettiğini belirtti.

Konunun takipçisi olacaklarını belirten Denktaş, “Mali program, ortaya çıksın, bir görelim ancak DPÖ’nün lav edilmesi gibi bir konunun önüne geleceğini zannetmiyorum, ben yaptığım yoklamada böyle sonuç elde etmedim.. Ben hala daha yanlış bir alarm verildi diye düşünmek isterim” dedi.

Serdar Denktaş, Türkiye ile imzalanacak ve 2016-2018 dönemlerini kapsayacak orta vadeli ekonomik protokolün son hali konusunda bilgi sahibi olmamalarını da eleştirerek, “İşin garibi sadece siyasi partiler ve muhalefet değil, Maliye Bakanı ile Ekonomi Bakanı da bu protokolün içeriğiyle ilgili bilgi sahibi değiller” şeklinde konuştu.

Denktaş, hükümet konusuna da değinerek, “Belli ki bir yeni hükümet oluşumu olacak. 2-3 alternatif var” dedi.

Denktaş, Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) ile Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) yetkililerinden oluşan bir heyetini kabul etti.

Serdar Denktaş, kabulde Türkiye ile yapılan ve 2016 ile 2018 dönemlerini kapsayacak mali protokolde Devlet Planlama Örgütü’nün (DPÖ) kapatılacağı yönünde bir ifade olduğunu ve bunu basından öğrendiğini belirten sendika yetkilileri dinledi.

Denktaş, basında çıkan spekülatif bir haber üzerine yorum yapmanın doğru olmadığını ancak mantığın,  DPÖ gibi bir kurumun ortadan kaldırılmasını değil, güçlendirilmesini emrettiğine işaret etti.

“DPÖ’NÜN ÜZERİNİ SİL, KKTC’NİN ÜZERİNİ SİL DEMEKTİR”

Denktaş, “DPUG muhalefette olsun, iktidarda olsun bunu kabul edecek bir yaklaşımda değil” vurgusunda bulunarak, şunu ekledi:

“Devlet İstatistik Dairesi’nin kurulması tüm siyasi partilerin gündeminde ancak bu DPÖ’yü ortadan kaldırma anlamına gelmez. DPÖ’nün üzerini sil, KKTC’nin üzerini sil demektir.”

“BUGÜN BU KONULARI REDDEDERİZ, YARIN ÇÖZÜM OLUR AB’YE GİRERİZ YİNE ÖNÜMÜZE GELİR”

Konuşmasında, orta vadeli ekonomik programın DPÖ tarafından hazırlanmış ilk taslağını gördüklerini de belirten Denktaş, “Yazılı olarak düşüncülerimi aktardım, onu bile eleştirmiştik” dedi.

Elektrik kurumunun, limanların farklı şekilde işletilmesinin konuşulup tartışılabileceğini de sözlerine ekleyen Serdar Denktaş,  “Bugün bu konuları reddederiz, yarın çözüm olur AB’ye gireriz yine önümüze gelir. Neye, neden hayır diyeceğimizi, yerine neyi önereceğimizi bilmeliyiz” şeklinde konuştu.

“PROTOKOLÜN SON HALİ HİÇBİRİMİZİN ELİNDE YOK...”

Demokrat Parti Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş, Türkiye ile imzalanacak ve 2016-2018 dönemlerini kapsayacak orta vadeli ekonomik protokolün son hali konusunda bilgi sahibi olmamalarını eleştirdi.

“Protokolün son hali hiçbirimizin elinde yok” diyen Denktaş, “İşin garibi sadece siyasi partiler ve muhalefet değil, Maliye Bakanı ile Ekonomi Bakanı da bu protokolün içeriğiyle ilgili bilgi sahibi değiller” şeklinde konuştu.

DPÖ Müsteşarı Ödül Muhtaroğlu’nun mali protokolle ilgili teknik heyette yer aldığını ve Muhtaroğlu ile rastgele Ankara’dan beraber döndüklerini söyleyen Denktaş, “Protokolü onlardan da istedik. Yok. Türkiye’deki görüşmelere nasıl katıldık?  ‘Gittik, görüştük’ filmi çekildi de aslında görüşme yapılmadı mı, onu bilmiyorum” dedi.

1459522369.jpg

“FERDİ BEYİN ORTAYA KOYDUĞU TESPİT TAMAM DEĞİL”

CTP Gazimağusa Milletvekili Ferdi Sabit Soyer’in dün orta vadeli ekonomik program konusunda “TC Yardım Heyeti spekülatif haberler yayıyor” diye bir açıklama yaptığını kaydeden Denktaş şunları da söyledi:

“Ben yardım heyetiyle falan görüşmem. Bu heyetteki elemanlarla da görüşmüyorum. En azından şunu söyleyebilirim ki o bilgiler yardım heyetinden çıkmış değil. Ferdi Beyin ortaya koyduğu tespit tamam değil. Yani Türkiye’ye gönderilen programın 1’inci ekinden 14’üncü ekine kadar eksikler var. Bunlar Türkiye’ye ulaştırılmış değil. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Kaynak da yardım heyeti değil.”

ÖZKARDAŞ: “PROTOKOLÜN İÇERİĞİNDEN HABERDAR DEĞİLLER”

Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş, 2016-2018 mali protokolünün içeriğinin halka paylaşılmadığını söyledi. Özkardaş, “Daha da vahim olan, yaptığımız ziyaretlerde gördük ki siyasi parti başkanları da, hükümetin bazı bakan ve milletvekilleri de bu protokolün içeriğinden haberdar değiller” şeklinde konuştu.

Protokolde DPÖ’nün kapatılacağına dair bir madde de bulunduğunu söyleyen Mehmet Özkardaş, “Neye dayanarak, kim neyi düşünerek böyle bir maddeyi protokole kodu? Bu madde TC’deki heyet tarafından mı bizim bürokratlarımız ya da hükümetimiz tarafından mı talep edildi? Bulamadık. Hükümet mensuplarına sorduk, onlar da bilmiyor” dedi.

KAPTAN: “KURUMLARIMIZ TEK TEK ORTADAN KALDIRILMAYA ÇALIŞILIYOR"

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan ise, konuşmasında DPÖ’nün kapatılacağına dair maddenin 2016-2018 mali protokolünde nasıl ve neden konduğunun cevabını bulamadıklarını ifade ederek, “Görüyoruz ki kurumlarımız tek tek ortadan kaldırılmaya çalışıyor” şeklinde konuştu.

DPÖ çalışanlarının da, burada örgütlü sendikanın da kurumun kapatılacağına dair haberi basından öğrendiğini söyleyen Kaptan, “Şeffaflık, katılımcılık, paylaşımcılık nerde? Ülkede yapılanlardan kimsenin haberi yok” dedi.

DPÖ çalışanları ve sendikanın teknik heyetinin de hazır bulunduğu Denktaş ziyaretinde her iki sendika başkanı Anayasal bir kurum olan DPÖ’nün özerk, güçlü bir yapıya kavuşturulması gerektiğini vurguladı.

Sendika başkanları protokolde elektrik kurumunun ve limanların özelleştirilmesi gibi maddeler olduğunu da savundu.