Demokrat Parti Ulusal Güçler (DPUG)Genel Başkanı Serdar Denktaş, BRT’de yayınlanan 12-13 Programı’na konuk oldu.

Denktaş, Başbakan Yardımcılığı görevini vekaleten Bayındırlık ev Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy’un vekalet ettiğini belirten Denktaş “kendi istifasının Cumhurbaşkanlığı’na gönderildiğini muhtemelen Pazartesi Meclis’te okunacağını” bildirdi.

14 Haziran CTP-BG kurultayı sonrası Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun görevi bırakması halinde Hükümetin düşeceğine vurgu yapan Denktaş, yeni hükümette yer alıp alınmayacağının değerlendirileceğini söyledi.

Denktaş “yeni hükümet için bize teklif gelir mi gelmez mi değerlendireceğiz” dedi.

Denktaş; belli bir birikim sonrası istifa kararı aldığını da yinelerken, Partisi içinde ‘demokrasi – ekonomi – özgürlükler’ üç temelde yeni bir yapılanma için çalışma başlattıklarını kaydetti.

Bakanlığı’nın yürüttüğü konularda gerekli adımların atıldığını ancak karar yetkisinin Yardım Heyeti’nde olduğunu bu nedenle ekonomik kriz gibi unsurlarda ilerleme sağlanamadığını söyledi.

“Yanlışlığımızın bedelini ödemeye hazırım” diyen Denktaş “Türkiye karşıtlığı ile alakası yok uygulamadaki sistemin bozukluğu , devlet otoritesinin kayganlaşmasıyla ilgisi vardır, irademesi biz götüremediğimzi için bunların yarattığı karışılıklıık hükümete mal ediliyor” dedi.

“Türkiye verdiği her kuruşu sorgulamalı ama o para bütçeye girdikten sonra idaresi KKTC hükümetinde olmalı” diyen Denktaş, “Türkiye’nin denetleme ama idare etme hakkı bulunmadığını” söyledi.

Denktaş; Türkiye’nin mali yardımının standart enstitüsü oluşturulması laboratuvar oluşturulması gibi eksikliklerin giderilmesi için ihtiyaç duyulduğunu belritirken, ‘rekabet ve vergi sistemi olmadan çözüme gidilmesinin olumsuz olacağını söyledi.

Serdar Denktaş; bu sorunları 1996’dan beri Ankara ile de görüştüklerini açıklayarak,”Türkiye gündemine sorunların iletilmesine rağmen alınmadığını” kaydetti.

Türkiye’den gelen bürokrat , elçi veya askeri kanattan görevlilerin adaya önyargıyla gelmediğine de vurgu yapan Denktaş, esas sorunun KKTC içinde olduğunu belirtti.

Denktaş “bürokratlar adaya önyargıyla gelmez tam aksine büyük bir hevesle geliyorlar ama burda bir guruh onların etrafını sarmalayıp insanları fildişi kulesine tıkar” dedi.

Serdar Denktaş; bu görüşleri ortaya koyarken siyasi hayatından vazgeçmeyi göze aldığını kaydetti.

“Sistemin mutlak değişmesi gerektiğini” yineleyen Denktaş, bunun siyasi yapılarla mutabak içinde olmasını istedi.

Türkiye’deki seçimden sonra Türkiye yetkilileri ile yardım heyeti gibi konuların değerlendirileceğinide açıkladı.