Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (DEV-İŞ) Türkiye ile imzalanacak ve 2016-2018 dönemini kapsayacak ekonomik protokoldeki girişimlerin Kıbrıslı Türklerin iradesini, varlığını, kimliğini yok etmeye yönelik olduğunu savundu.

DEV-İŞ, “Önümüzdeki süreçte ne olursa olsun, hangi hükümet kurulursa kurulsun esas mesele, Kıbrıslı Türklerin çıkarları korunacak mı yoksa TC sermayesine teslim mi edilecek noktasındadır” dedi.

DEV-İŞ, ekonomik protokol ve bozulan CTP- UBP hükümeti konusunda yazılı bir açıklama yaptı.

“HÜKÜMET OYUNLARI, İKTİDAR HASTALIĞI VE İRADESİZLİK...”

Nisan ayına gelinmesine rağmen, yeni asgari ücretin belirlenmediğini belirten DEV-İŞ, “On binlerce emekçinin asgari ücretinde yapılacak iyileştirme hükümet oyunlarına, iktidar hastalığına ve iradesizliğe mahkum edildi” dedi.

Açıklamada, “Filler iktidar hırsıyla kapışırken, Kıbrıs’ın kuzeyindeki yurttaşlar ve emekçiler bu kavganın altında kalmayacak” ifadesine de yer verildi.

Ekonomik protokol konusunda da değerlendirme yapan DEV-İŞ, protokolde limanların, Telekomünikasyon Dairesi’nin ve Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun (Kıb-Tek) özelleştirilmesinin, Devlet Planlama Örgütü’nün (DPÖ) kapatılmamasının, hukuk sistemine müdahalenin, despotik güvenlik yasalarının öngörüldüğünü iddia etti.

DEV-İŞ açıklamasında, “Ekonomik protokol bu güne kadar toplumdan niye gizlendi?” diye de soruldu.