Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde Jandarma Tabur Komutanlığı'na bombalı araçla düzenlenen saldırıda ağır yaralanan bir uzman çavuş şehit oldu. Saldırıda Jandarma Tabur Komutanlığı'nda görevli personel ile lojmanda kalan asker yakınlarının da bulunduğu 1'i ağır 21 kişi yaralandı. Patlamada Tabur Komutanlığı ve lojmanlarında büyük hasar oluştu. İlçede operasyonlar devam ediyor. 

Ayrıca Dicle- Hani karayolunda polis aracına düzenlenen saldırıda da 1 kadın hakim ile 3 polis yaralandı. 

Bu arada patlamanın ardından önlemlerini arttıran güvenlik güçleri, Dicle- Hani karayolunda şüpheli bir aracı durdurmak istedi. Araçtakilerin açtığı ateş sonucu 1 hakim ve 3 polis yaralanırken, şüpheliler kaçtı. Bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı. 

Diyarbakır'ın Dicle İlçesi'ne 1 kilometre mesafede bulunan Jandarma Tabur Komutanlığı'na, bugün saat 21.50 sıralarında PKK'lılar tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Bomba yüklü aracın infilak ettirilmesiyle meydana gelen patlama, 15 kilometre uzaklıktaki Eğil İlçesi'nden de duyuldu. İlçe merkezinde de büyük endişe yaratan patlamada birçok evin camları kırıldı. Saldırıda ağır yaralanan bir uzman çavuş şehit oldu. Jandarma Tabur Komutanlığı'nda görevli personel ile lojmanda kalan asker yakınlarının da bulunduğu 1'i ağır 21 kişi yaralandı. Tabur Komutanlığı ve lojmanlarında büyük hasar oluştu.

Yaralıların olduğu belirtilen patlamanın andından, ateş açan teröristlere güvenlik güçleri anında karşılık verdi. Çatışma devam ederken bölgeye çok sayıda ambulans ve zırhlı araçlarla askeri birlikler takviye gönderildi.

TSK'DAN AÇIKLAMA 

Diyarbakır'ın Dicle ilçesi Jandarma Tabur Komutanlığı'na dün gece PKK'lılar tarafından bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "01 Mayıs 2016 Pazar günü saat 21.40 sularında, kışla içinde lojmanların da bulunduğu Diyarbakır-Dicle İlçe Jandarma Komutanlığı nizamiyesi önünde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce patlayıcı madde yüklü bir aracın patlatılması sonucunda, bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 20 kahraman silah arkadaşımız ve onların üç yakını yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu alçakça saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımız ile yakınlarına acil şifalar temenni ediyoruz" denildi.