Halkların Demokratik Partisi Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, "Cumhurbaşkanlığı makamı üzerinden doğrudan Meclis'e ve hükümetin kurulmasına sürecine böyle bir müdahalenin geliştirilmesi doğru ve yerinde olmaz" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, İl Eş Başkanları toplantısına katıldı. Yüksekdağ, toplantı öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı.

Yüksekdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderlerle görüşmesine ilişkin, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın böyle bir çağrı yapmış olması aslında 7 Haziran seçim sonuçlarından kâfi miktarda sonuç çıkarmadığını gösteriyor. 7 Haziran seçimlerinden çıkardığımız sonuç siyasette normalitenin sağlanması, her temsiliyetin kendi rolüne, misyonuna dönmesi isteğiydi. Bu görüşmeleri yapması gereken rolü gereği Sayın Cumhurbaşkanı değildir. Görevlendireceği, seçimlerden birinci çıkan parti teamüller gereği buna yönlendiriyor, kişi üzerinden bu görüşmeler yapılır. Cumhurbaşkanlığı makamı üzerinden doğrudan Meclis'e ve hükümetin kurulmasına sürecine böyle bir müdahalenin geliştirilmesi doğru ve yerinde olmaz. 7 Haziran seçim sonuçlarında zaten halkımızı her bir siyasi partinin nerede durması gerektiğini ifade etmiştir. Hükümetin kurulması süreci, Meclis'te seçilmişler ve seçilmiş temsilciler üzerinden işlemesi ve işletilmesi gereken bir süreçtir. Bizler parti organlarında yaptığımız görüş alışverişi çerçevesinde, bu çağrının yerinde ve doğru bir çağrı olmadığı, demokratik ve Meclis kanalından, seçilmişler kanalından mekanizmaların işletilmesi gerektiğini düşünüyoruz" değerlendirmesini yaptı.