Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, resmi temaslarda bulunmak amacıyla gittiği Ankara’da, Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile bir araya geldi.

Dürüst, bu görüşmenin ardından Ankara temaslarını tamamladı ve ülkeye döndü.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, Dürüst ile Arslan, dün,  baş başa görüşmenin ardından heyetler arası toplantı yaptı. Toplantı öncesi iki bakan basına açıklamalarda bulundu. 

ARSLAN

Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst ve heyetiyle görüşmesinden duyduğu memnuniyeti ve mutluluğu dile getirdi.

Arslan, “kardeş iki ülke KKTC ve TC’nin birlikteliği ve işbirliği ile ilgili çok şey söylemeye gerek olmadığını, bu kardeşlik bağlarını dünyanın bildiğini” belirterek, bunun göstergesi olarak Türkiye Cumhuriyeti’nde yeni bir hükümetin kurulmasının ardından hükümetin Başbakanının ilk resmi ziyaretini KKTC’ye yaptığını ve bunun bir gelenek olduğunu anımsattı.

Arslan, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Binali Yıldırım’ın da Başbakanlık görevine gelmesinin ardından geniş bir heyet ile birlikte ilk ziyaretini KKTC’ye yaptığını hatırlattı.

Türkiye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, iki ülke arasındaki kardeşlik bağlarının daha da güçlendirilmesi adına KKTC ile işbirliklerinin artarak devam edeceğine vurgu yaparak, “Ortaya koyacağımız desteklerle KKTC’nin daha da güçlenmesini, aynı zamanda KKTC ve TC’nin bu coğrafyada daha da güçlü hale gelebilmesine katkı koyacaktır inancındayız” dedi.

Arslan, Kemal Dürüst’ün, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı görevinin yeni olması yanında birçok kez bakanlık görevinde bulunmasından dolayı bakanlık yönetimi konusunda engin tecrübelerinin olduğunu kaydederek, bu tecrübeler sayesinde iki bakanlık arsındaki işbirlikleri ile çok güzel icraatların ve projelerin hayata geçirileceğini belirtti.

Arslan, konuşmasını “kardeşlik ruhu içerisinde, üzerimize düşen her ne var ise yapmaya hazır olduğumuzu vurgulamak isterim” diyerek tamamladı.

1466675151.jpg

DÜRÜST

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst de, ziyarette gördükleri misafirperverlik ve ilgiliden dolayı teşekkürlerini belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin her alanda ortaya koyduğu destek ve işbirlikleri sayesinde KKTC’nin gelişmeye ve büyümeye devam ettiğini belirten Dürüst, “KKTC devleti kalkınmak ve güçlenmek için büyük mücadeleler vermektedir. Bu noktada dünyadaki tek desteğimiz Anavatan Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Anavatanımızın güçlü olması, Devletimizin de dünya coğrafyası üzerinde daha saygın ve daha kalıcı olmasını sağlayacaktır” dedi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst ayrıca bir önceki dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, şimdiki hükümetin de Başbakanı olan Binali Yıldırım’ın KKTC’ye katkılarının çok büyük olduğunu belirterek, KKTC halkı adına Yıldırım’a teşekkürlerini sundu.

Bakan Arslan’a da yeni görevinde başarılar dileyen Bakan Dürüst, iki ülke arasındaki kopmaz kardeşlik bağlarının daha da güçleneceğine olan inancını belirtti ve heyetler arası gerçekleştirilecek toplantılarda ortaya koyacakları projelerin hayata geçirilmesinin, KKTC’ye büyük ivme kazandıracağına vurgu yaptı.

Dürüst’e Ankara ziyaretinde Bakanlık Müsteşarı Bumin Paşa, Karayolları Dairesi Müdürü Ahmet Aydın ile Bakanlık Plan Proje Müdürü Şifa Soğukpınar da eşlik etti.

1466675152.jpg