Meclis’te ilk olarak, Bağımsız Hasan Taçoy’un sunduğu Elektronik Haberleşme (Değişiklik) Yasa Önerisi’nin ivediliğini görüştü.

TAÇOY: “YETKİ BAKANLAR KURULU’NA VERİLMELİ”

Konu hakkında ilk sözü alan Bağımsız Milletvekili Hasan Taçoy, yasa önerisinde iki tane mevzu olduğunu belirterek, telefon abonelerinden alınan sabit ücretin değişmesi gerektiği söyledi. Öte yandan ülkede, fiber optik hatların oldukça fazla olduğunu ifade eden Taçoy, mevcut yasanın bu izinle ilgili yetkileri Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu’na verdiğini, bunun Bakanlar Kurulu’na verilmesi gerektiğini söyledi.

SANER: “SONRAYA BIRAKILMALI”

UBP Milletvekili Ersan Saner, öneride bulunan fiber optik kablo izinlerinin sadece Bakanlar Kurulu’nca verilmesinin başka sıkıntıları beraberinde getireceğini düşündüğünü belirterek, bunun ivediliğinin görüşülerek, daha sonraya bırakılması gerektiğini söyledi.

ERHÜRMAN: “TEKRAR ELE ALINMALI”

CTP Milletvekili Tufan Erhürman, yasa önerisi konusunda partilerinin sıkıntısı olmamasına rağmen, bazı maddelerin daha detaylı ele alınması gerektiğini söyledi. Erhürman, 4 ve 5’inci maddeleri olumlu bulunduklarını ancak, 2 ve 3’üncü maddelerin konusunun tekrar ele alınması gerektiğini düşündüklerini belirterek, bu öneriye ret vereceklerini söyledi.

TAÇOY

Hasan Taçoy ise yeniden söz alarak, değişiklik önerisini hazırlarken BTHK ve Başbakanlık yetkilileriyle görüşerek, bu değişiklik önerisini getirdiklerini belirtti.

Konuşmaların ardından ivedilik istemi oy çokluğuyla reddedildi.

Ardından Özdemir Berova’nın, KKTC Meclisi AP Daimi Heyet üyeliği de oylanarak oy çokluğu ile kabul edildi.

Başbakanlık’ın “TC-KKTC Hükümetleri Arasında Çevre Yönetimi İkili İş Birliği Protokolü”, Meclis’in bilgisine getirildi.

DENKTAŞ 2 KOMİTEDE BAŞKAN VEKİLİ

DP UG Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın İdari, Kamu, Sağlık İşleri Komitesi ve “Anayasa, Cumhuriyet Meclisi İçtüzüğü, Siyasal Partiler Yasası ile Seçim ve Halkoylaması Yasası Değişikliklerini Hazırlamak ve Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici ve Özel Komite Başkan Vekilliğine seçildiği de milletvekillerinin bilgisine getirildi.