Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Eğer Güney Kıbrıs yarın su noktasında bir sıkıntıya girecekse o zaman bu su aynı zamanda bir barış suyu da olabilir” dedi.

Erdoğan, dün akşam bir tv kanalında soruları yanıtlarken yaptığı konuşmada, Türkiye’den KKTC’ye Su Temin Projesi konusuna da değindi.

Bu dev projenin 1 milyar 600 milyon liraya malolduğunu anımsatan Erdoğan, bununla birlikte Kuzey Kıbrıs'ın içme suyuna kavuştuğunu ve gerekirse kullanma suyu olarak da buradan istifade edeceğini söyledi.

"Şimdi eğer 'milliyetçiyiz' diyorsanız, eğer 'millilik' diyorsanız, eğer 'yerli bir anlayış' diyorsanız işte bu, uygulaması bu" diye konuşan Erdoğan, "Lafla bunlar olmuyor ve biz şimdi o uygulamayı yaptık ama bunların işine gelmiyor. Bunu asla gündeme getirmek istemiyorlar. Biz Anamur'daki açılış töreninde Sayın Başbakan ile beraber oradaki halkın gözlerinde o heyecanı, o coşkuyu gördük ama Kuzey Kıbrıs'ta da gördük, aynı heyecanı orada da. Çünkü sık sık su kesintisi oluyor vesaire" diye konuştu.

Bunun aynı zamanda Kuzey Kıbrıs'a farklı bir güç kattığını ifade eden Erdoğan, "Neydi o farklı güç? Eğer Güney Kıbrıs yarın su noktasında bir sıkıntıya girecekse o zaman bu su aynı zamanda bir barış suyu da olabilir. Onun için de bu görüşmelerin tabi neticesi filan bunların hepsi çok önemli. Fakat tabi Güney Kıbrıs'taki birileri de 'Ay biz o sudan almayız' filan gibi ifadeler de kullanıyor" dedi.