Beştepe'deki Öğretmenler Günü programında konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi ve ardından Gülen örgütüne yönelik başlatılan soruşturmalar kapsamındaki görevden almalarla tutuklamalara değindi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan görevden almalarla ilgili, "İstiyoruz ki at izi it izine karışmasın ama bu tür şeyler de olur mu, tabii o kadar da olur" ifadelerini tekrarladı.

Erdoğan, "Şu anda bildiklerimi tabii söyleyemeyecek durumdayım ama günü geldiğinde inşallah onlar da belki kaleme dökülecektir" dedi.

"Görevden alınanlar vesaire, bunları da tabii ki alacağız. Mümkün olduğunca da istiyoruz ki at izi it izine karışmasın ama bu tür şeyler de olur mu, tabii o kadar da olur. Çünkü A'dan Z'ye kendilerini acayip saklıyorlar. 'Ağlarım ağlatamam, hissederim söyleyemem, dili yok yok kalbimin, ondan ne kadar bizarım' diyor şâir. Şu anda bildiklerimi tabii söyleyemeyecek durumdayım ama günü geldiğinde inşallah onlar da belki kaleme dökülecektir. Çünkü her doğruyu her yerde, her zaman söylemek doğru değil. Onun için sabır gerekiyor."

"Teröre sempatiyle bakan hatta farklı örgütlerin dağ ve şehir kadrosuna militan kazandıran Milli Eğitim Bakanlığı mensupları yok mu? Elbette var. Bu tarz hâinler diğer kurumlarımızda da var. Fakat bunlar, kimliğinde ne yazarsa yazsın, öğretmen değildir; olsa olsa öğretmen kılığındaki insan müsveddeleridir."

Kaynak: AA