Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın kuruluş yıl dönümü münasebetiyle Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hakan Üstem'e bir mesaj gönderdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında şunları dedi:

"Denizlerimizde güvenlik ve emniyetin sağlanmasında, ulusal çıkarlarımızın, çevrenin ve doğal kaynakların korunmasında görev yapan Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın kuruluş yıl dönümünü kutluyorum.

Deniz yetki alanlarında ulusal ve uluslararası hukuku etkin kılmak, sahil ve karasularımızı korumak, can ve mal güvenliğini sağlamak, su ürünleri avcılığını denetlemek, deniz kirliliğine yönelik denetimler yapmak, kaçakçılıkla mücadele ve arama kurtarma çalışmaları gibi çok geniş bir yelpazede hizmet veren Sahil Güvenlik Komutanlığı, başarılı çalışmalarıyla bizleri gururlandırmaktadır.

Sahil Güvenlik Komutanlığımızın, üstlendiği vazife ve sorumluluklarını daima üstün bir gayret ve yüksek bir vazife şuuruyla yerine getirmeye devam edeceğine inanıyorum.

Bu düşüncelerle Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın kuruluş yıl dönümünde, görevlerini başarıyla sürdüren tüm mensuplarına selam ve sevgilerimi iletiyorum."