Meclis Genel Kurulu’nda daha sonra CTP Milletvekili Tufan Erhürman söz aldı.

Çavuşoğlu’nun konuşması sırasında en önemli noktanın, hükümet programının altının doldurulmasının zor olduğunu söylemesi olduğunu belirtti.

Bunu hükümet programı okunurken, UBP’li milletvekillerinin de ifade ettiğini anlatan Erhürman, “Ama o dönem UBP’nin kurultayı dönemiydi belki bu parti içi çekişmelerin sonucuydu diye düşündük. Çünkü bu gibi bir eleştiri muhalefetten beklenirdi” dedi.

Özerkleştirme içeren DAÜ Yasa Tasarısı konusuna değinen Erhürman, bunun hükümet programında da yer aldığını ancak daha sonra UBP’nin farklı bir tavır geliştirdiğini dile getirdi.

Erhürman, “Her kim hükümete gelecekse bundan sonra, hükümet programına yazılan şeylerden çark edilmeyecek bir hükümet programı hazırlansın ya da çark edilecekse altına imza atılmasın” diye konuştu.

Sağlık bakanlığında yapılan istihdamların münhale çıkılarak yapıldığını anlatan Erhürman, bunun doğru bir hukuksal uygulama olmamasına rağmen münhale çıkılmış olmasının önemli olduğunu anlattı.

“Biz 9 aydır münhalsiz istihdam yapılmaması için elimizden geleni yaptık, engelli vatandaşlarımız konusunda bile bu ilkeden sapmadık” diyen Erhürman, yeni kurulacak hükümette tavırlarının net olduğunu; hassasiyetlerini taşımayan bir hükümette yer almalarının söz konusu olmadığını anlattı.

“Biz hükümette oluruz veya olmayız lütfen kim neyin altına imza attıysa hem arkasında durmalı hem de bunların bir an önce gerçekleşmesi için elinden geleni yapmalı” diyen Erhürman aksi halde siyasetçiye güvenin daha da aşınacağını anlattı.

DENKTAŞ

Ardından DP-UG genel başkanı Denktaş söz aldı. Başbakana protokolü paylaşıp paylaşmayacağını sorması üzerine Başbakan’ın “hazırlık mı yapacaksınız” diye sorduğunu ve bazı milletvekillerinin güldüğünü anlattı ve bu durumu eleştirdi.

Ekonomik protokolün içinde ne olduğunu bilme hakları olduğunu anlatan Denktaş, protokolün bir tek bürokratın elinde olduğunu ve buna bir türlü ulaşamadıklarını dile getirdi.

“Buna kahkaha atmak meseleyi sadece bir koltuk derdi olarak görmektir” diyen Denktaş, “DP birkaç bakanlığa fit olacak ve başka hiç bir şeye karışmayacak sanıyorlarsa kapımızı çalmaya bile gelmesinler” dedi.

Denktaş bu protokolün son hali ne ise kendilerine bugün ulaştırılmasını talep ettiklerini dile getirerek, basında yer alan taleplerin doğru olup olmadığını sordu.