3’üncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye’nin başkenti Ankara’da gerçekleştirilen ve 28 kişinin ölümüne neden olan terör saldırısı ile Diyarbakır’da bu sabah bir askeri araca düzenlenen terör saldırısı sonucu 6 askerin şehit edilmesini şiddetle kınadı.

Derviş Eroğlu, ölenler ve şehitlere Allah’tan rahmet, Türkiye halkı ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

3’üncü Cumhurbaşkanı Eroğlu, mesajında şunları kaydetti:

“Kendi kötü amaçları uğruna Anavatan Türkiye’de terör eylemleri düzenleyenler bilmelidir ki asla hayalleri gerçekleşmeyecektir.

Türk halkı, tarihi boyunca pek çok saldırıyı nasıl atlatmışsa bunları da birlik ve kardeşlik içinde atlatacak dış ve iç düşmanların oyunları sökmeyecektir.

Terörün insanlıkla, hak aramakla hiçbir alakası olamaz.

Terör bir insanlık suçudur ve kim teröre başvurarak bir fayda sağlayacağını umuyorsa bilmelidir ki gün gele bunun bedelini misliyle ödeyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle Ankara ve Diyarbakır’da gerçekleştirilen hain saldırıları şiddetle kınar, ölenlere, şehitlerimize Allah’tan rahmet, Türk halkına, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilerim.”