Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, müzakere süreci, Türkiye ile imzalanan kablo ile elektrik getirilmesi anlaşması ve Ercan konularında değerlendirmelerde bulundu. Ada TV'de Erçin Şahmaran’ın sunduğu Gündeme Bakış programına konuk olan Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. 

TÜRKİYE, KKTC'NİN KÖTÜLÜĞÜ İÇİN BİR ŞEY YAPMAZ 

Ertuğruloğlu, devam eden müzakere sürecinin olumsuz sona ermesi halinde yapılması gerekenleri açıkladı. Ertuğruloğlu şunları söyledi: 'Her yıl bu zamanlarda KKTC Dışişleri Bakanı New York'a gider. Benim gidişim Sn. Cumhurbaşkanı ile sadece tesadüf oldu. Buraya gitmem ve yaptığım temasların eleştirilmesini anlayamadım. Rum tarafının anlaşma istemediğini yıllardır söylüyorum. Son yaşananlara şaşırmadım. Sn. Cumhurbaşkanı çok ılımlı ve çözümü istiyor. Fakat aldığım duyumlara göre New York'tan mutsuz döndü. Bir sonuç çıkmazsa ne olacak, artık bunlar konuşulmalı, çalışmalar başlamalı. Benim düşündüğüm alternatifler KKTC'nin tanınması, Tayvan modeli bir yapı, ilhak veya Türkiye'ye bağlı özerk bir yönetim, olsun diye söylemiyorum ama bana göre alternatifler bunlar. Sn. Akıncı ' Çözüm olmazsa Rumlar Türkiye ile komşu olurlar' diyerek Rumları ilhakla korkutuyor. Türkiye, KKTC'nin kötülüğü için bir şey yapmaz.” dedi. 

KKTC’NİN PERFORMANSINDAN BEN DE MEMNUN DEĞİLİM 

Türkiye’yle imzalanan kablo ile elektrik getirilmesi anlaşması konusuna değinen Ertuğruloğlu, “Türkiye ile elektrik anlaşması imzalandı. Ne var ki bunda? Bizim kötülüğümüz için mi yapılıyor? Benim anlaşma hakkında bilgim yok ama önemli de değil. Bu bir çerçeve anlaşmasıdır. Daha sonra içi doldurulabilir. Çok hata ve eksiklerimiz var. Ama bu devletten vazgeçelim anlamına gelmez. Kıbrıs Türk halkı KKTC'nin her anlamda ki performansından memnun değil. Şahsen ben de değilim.” İfadelerini kullandı. 

ERCAN HAVAALANI DENETLENMELİ 

Ertuğruloğlu, Ulaştırma Bakanlığı sırasında, yaptıkları iki icraatla ilgili kendisine yönelik yapılan eleştirilere de cevap verdi. Kiralık araçların kırmızı plakalarının okunmadığı için değişiklik yapıldığını belirten Ertuğruloğlu, Ercan havaalanı konusunda ise devletin zararı olmayacağını fakat denetlenmesi gerektiğini kaydetti.