Devrim Demir

Diğer KTHY mağdurları gibi “Özelleştirme Yasası” kapsamında devlette istihdam edilmeyi isteyen 64 KTHY mağduru, KTHY önünde başlattığı çadır eylemini sürdürmeye devam ediyor. KTHY’den CAS’a aktarılan daha sonra iş azlığı nedeniyle işten çıkarılan ve “gelin asgari ücretle yeniden işe başlayın” teklifi yapılan 64 mağdurun, eski KTHY binası önünde başlattığı çadır eyleminde 45 gün tamamlandı. Mağdurlar gece gündüz demeden nöbetleşerek çadırdan ayrılmıyor. Hükümetin Büyük Ortağı Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin kendilerine verdiği söze işaret eden çalışanlar, geleceğe ümitle bakıyor. Kısa sürede sorunun çözüleceğini ve Özelleştirme Yasası kapsamında kendilerinin de kamuda istihdam edileceğini belirterek “Gelecekten ümitliyiz” diyor.

Havadis’e konuşan KTHY mağdurları kendileri adına çıkacak sonuçtan umutlu.

Mağdurlar ne dedi? Mağdurlar ne dedi? Mağdurlar ne dedi?

Emir Kaya: Başbakan’la bir görüşme gerçekleştirildi ve olumlu bir haber bekliyoruz perşembe gününe. Şahsen kendi adıma ben çok yoruldum ve büyük maddi sıkıntılar içinde boğuluyorum. Yetkililer artık çığlımızı duysun, çaresizlik çok kötü bir duygu. Aldığımız işsizlik parası borçlarımıza kesiliyor. Çok zor günlerden geçiriyorlar bizi ve artık bunaldık. Sorunu artık çözsünler.

Orçun Gökçe: 30 Haziran tarihinden bu yana bekliyoruz. İşsiz kaldık ve kimse buna çözüm üretmeye hevesli değil. Daha olumlu bir gelişme yok. Verilen sözler tutulacak mı tutulmayacak mı? Bilmiyoruz. Gece gündüz çadırı terke etmeden bekliyoruz. Görüştüklerini duyduk bu görüşmelerin olumlu olup olmayacağını bekleyip göreceğiz.

Mehmet Yaldız: 18 yıl KTHY’ye, 4 yıl da CAS’a hizmet ve emek verdim. 2 oğlum var ikisi de okula gidiyor, eşim çalışmıyor ve yaşadığımız sıkıntılar yüzünden eşimin ailesinin yanına taşındık. Sürekli haklı olduğumuzu söyleyen yetkili kişiler niye hala bizim bu durumumuza bir çare üretmiyor? Geçmişte yanımızda olan koalisyon hükümeti, bugünde bu zor günlerimiz de yanımızda olsun. Ekonomik sıkıntılar yüzünden kayınpederimin yanına yerleştik. Aylardır kayınpederimin emekli maaşı ile karnımızı doyuruyoruz. Kurduğumuz çadıra gelebilmek için yol kenarlarında her gün otostop çekerek gidip geliyorum. Kendimizi acındırmak için değil, diğer KTHY çalışan arkadaşlarımıza verilen hakkın ne eksiğini nede fazlasını istiyoruz. Olumlu bir yanıt istiyoruz.

Hasan Karanar: 18 senelik çalışanım yıllarca gecemi gündüzümü Ercan Havalimanı’nda işleyerek geçirdim. Yağmur çamur demeden çalıştık, ödülümüz 3. Kez işsiz kaldık. Evliyim biri üniversite biri liseye başlayan 2 çocuğum var. Eşim çalışmaz yıllarca çalıştım biraz biriktirdiğim paramız vardı zor günler için onunla idare ediyoruz. En kısa zamanda bizi istihdam etmelerini bekliyoruz.