Nadire Bahadi

Gazimağusa’da 20 Ağustos 2015 tarihinde Gazimağusa Kaza Mahkemesi önünde başlayıp Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne taşınan kavgada yer alan sanıkların duruşmaları sürüyor. Hastanede kanunsuz topluluk oluşturup, ayaklanarak Ali Osman Uçanok, Kamil Uçanok, Ahmet Uçanok ve Kamil Osum’u darp eden Özcan Hangün, Ömer Satıağalar, Cüneyt Arık, Emir Ali Bata, Ümit Öztilkiler, Mustafa Karakartal, Çağrı Kılınç, Akif Uygur ve Haluk Güvence ile Kamil Uçanok’un burnunu kırarak vahim bedensel zarara uğrattığı gerekçesi ile 6 aydır tutuklu yargılanan İsmet Felek’in duruşmasına dünde Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.  Mahkemenin duruşmaya ara vermesini fırsat bilen İsmet Felek polisin mahkemeye sahte raporlar sunduğunu iddia ederek “sahte devlet, sahte polis ”  yorumlarında bulundu, kumpasa uğradığını iddia etti. Felek duruşma sonrasında ise olayın soruşturmasını yürüten müfettiş muavini Ulaş Ursavaş’a “Yalvaracaksın bana, yazık sana” diyerek tehdit savurdu.

“Sahte devlet, sahte polis”

İsmet Felek haricindeki 9 sanığın ithamları kabul ettiği davanın duruşmasında dün Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde görevli ve olay günü görevi başında olan hemşire Mustafa Şener, Hastane İdare Amiri Hüseyin Karcı ve Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi’nde görevli polis memuru Ahmet Şener İddia Makamı’nın tanığı olarak dinlendi. Tanık Mustafa Şener ile Hüseyin Karcı’nın ifadelerinin ardından Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti duruşmaya ara verirken, mahkemenin ara verişini fırsat bilen davanın birinci sanığı konumundaki İsmet Felek çarpıcı yorumlarda ve iddialarda bulundu. Türkiye’deki balyoz davasında 6 bin polisin açığa alındığını söyleyerek kendi davalarında polisin mahkemeye sahte raporlar sunduğu iddiasında bulunan Felek, “sahte devlet, sahte polis” yorumlarında bulundu. Hastanedeki olaylar yaşanmadan önce Kamil Uçanok’un burnunun bandajlı olduğunu defalarca söylediklerini ancak kimseye anlatamadıklarını iddia eden Felek “yazık, söyleyecek bir şey yok. Kumpasın en büyüğünü de gördük, devleti de gördük. Kokuşmuş devlet” yorumlarında bulundu.

Felek’ten polise tehdit

Aranın ardından mahkeme yeniden İddia Makamı’nın tanıklarını dinlemeye devam etti. Davanın duruşması saat 15:45’de sona ererken, sanıklar polislerden oluşan geniş güvenlik önlemleri ile salondan mahkeme hücrelerine indirildi. İlk etapta salonu terk etmeyen sanık İsmet Felek ise olayın soruşturmasını yürüten müfettiş muavini Ulaş Ursavaş’a mahkeme salonundan çıkmak istediği sırada “ bana yalvaracaksın, göreceksin. Yazık sana” şeklinde tehditlerde bulundu.

Sona yaklaşılan davanın duruşması İddia Makamı’nın tanıklarının dinlenmesine devam edilmek üzere 24 Şubat’a ertelendi. Mahkemenin duruşma için verdiği tarihte İddia Makamı’nın tanık olarak Ali Osman Uçanok’u dinletmesi bekleniyor.