Fidye için kaçırıldıktan sonra öldürülen iş adamı Mehmet Turgut toprağa verildi.

20 gün önce kaçırılan ve geçtiğimiz gün Pendik'te kıyafetleriyle gömülü olarak bulunan iş adamı Mehmet Turgut için bugün cenaze töreni düzenlendi. Törene Turgut'un ailesi ve yakınları başta olmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Florya Yeni Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Turgut'un cenazesi, Yeni Kanarya Mezarlığı'na götürülerek defnedildi.

Cenaze töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Mehmet Turgut çok sevdiğimiz ve ailece de görüştüğümüz kadim bir dostumuz, güzel insan, başarılı bir iş adamı ve düzgün bir insan. Herkes tarafından sevilen, herkesi seven farklı bir yapısı olan bir insandı. Menfur bir cinayete kurban gitti. Bu mübarek ayda hem ailesini hem sevenlerini hem de bizleri acılarla bıraktı. Bir zulmün sonunda dünya hayatına veda etti. İnanıyorum ki makamı cennettir inşallah. Tüm ailesine, sevenlerine, iş dünyasındaki mesai arkadaşlarına başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

"MENFUR BİR CİNAYETE KURBAN GİTMESİ İNANCIMIZDA FARKLI DEĞERLENDİRİLİR"

"Acı bir ölüm haberiyle sarsıldık" diyen Topbaş, "Ailesi 20 günden beri bir arayış içerisindeydiler. Ailelerimiz yakın görüşüyorlardı. Dertleşiyorlardı. Emniyet teşkilatımız ciddi yoğun bir çalışma yaptı. Ben Sayın Emniyet Müdürümüz Selami Altınok ve İstanbul Valimiz Vasip Şahin'e teşekkür ediyorum. Çok titiz bir çalışmayla bu olayı aydınlanması için çaba gösterdiler. Polis teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Tüm komşularımızın, dostlarımızın başı sağolsun. Mübarek bir gündeyiz. Bir bayram arifesindeyiz. Bayramın sevinç, güzellik getirmesine rağmen ailede bir hüzün var. Ama menfur bir cinayete kurban gitmesi inancımızda bir farklı değerlendirilir. Bir zalimin elinde hayatını kaybetmiş olması bir farklı anlam kazanır inşallah. Cennet ehli olan bir insan olarak orada buluşuruz diyorum" şeklinde konuştu.