Girne Turizm Limanı’nda birçok işyerine ait mallara zarar veren, işletmelerin camlarını kırıp, şemsiyeleri denize atıp, aydınlatma lambalarına hasar verip kaçan Filistin uyruklu Muhammed Fayez Abutaha, Muhammed Okasha Shawguai, Yaser Alvaheidi Samia ve Muhammed Erad Alnabahin dün yeniden Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Duruşmada 29 Ocak saat 04.00 sıralarında Girne’de Kordonboyu Caddesi üzerinde kimliği meçhul şahısların, deniz kenarındaki ahşap korkulukları, aydınlatma lambalarını kırdığı, çeşitli işletmelere ait dört adet şemsiyeyi yerlerinden söküp denize attığı ve bir işletmeye ait camı kırdıkları belirtildi. Polis, şahısların ayrıca çevrede bulunan çöp bidonlarını kırıp denize attıklarını ve tekne üzerinde bulunan deniz motorunu denize düşürüp hasar görmesine neden olduklarını ifade etti.

Çevre kamera kayıtlarını incelediklerini, yapılan incelemede zanlıların tespit edildiğini ifade eden polis, mahkeme emri ile üç gündür tutuklu olan zanlılar hakkındaki soruşturmanın sürdüğünü, alınacak ifadeler ve incelenmesi gereken kamera görüntüleri olduğunu ifade ederek, zanlıların tutukluluk sürelerinin uzatılmasını talep etti.

Talebi değerlendiren mahkeme zanlıların tutukluluk süresinin 4 gün daha uzattı.