Gazimağusa Belediyesi, Yağmur Suyu Drenaj Projesi kapsamında yağmur suyu drenaj hattı çalışmalarına Tuzla Bölgesi’nde devam ediyor. Yağmur sularının sıkıntı yarattığı yerlerden biri olan Tuzla’daki Hasan Güvener Caddesi’nde yapılan çalışmalarda 100 metrelik drenaj hattı döşendi.

Gazimağusa’nın bütününü kapsayan Yağmur Suyu Drenaj Projesi’nde önceden belirlenen programı takip eden ekipleri aşırı yağışlardan olumsuz etkilenme riski olan bölgelere kalıcı çözüm getirme hedefiyle hareket ediyor. Hasan Güvener Caddesi boyunca mevcut hatlar yenilenirken, yeni drenaj hatları da inşa ediliyor.

Ayrıca Larnaka Yolu Çevresi, Ziya Gökalp Caddesi’nin yanmaz ışıklar olarak bilinen noktası ve Küçük Sanayi Bölgesi’nde çemberin olduğu yerdeki su birikintilerine çözüm getirecek çalışmalar tamamlandı.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, aşırı yağışların sıkıntı yarattığı noktaları tespit ederek hazırladıkları programa göre çalışmalara aşama aşama devam ettiklerini ve çalışmalar sonunda drenaj altyapısını tamamlayacaklarını söyledi.

Arter, önceden tespit ettikleri yerlerden olan Tuzla Hasan Güvener Caddesi’nde yetersiz olan drenaj hattının yenilendiğini ve 100 metre daha geliştirildiğini, aynı çalışmaların ara sokaklarda da yapılacağını ifade ederek, ardından Maraş Bölgesi’ne geçeceklerini kaydetti. Arter, Gazimağusa’da mevcut drenajların bakım onarım çalışmalarının da devam ettiğini belirtti.

tuzla-(1).jpg

tuzla-001.jpg

tuzla-(3).jpg

tuzla-(4).jpg

tuzla-(2).jpg