Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, 7 kilometre uzunluğundaki Gönyeli-Boğazköy (eski Girne yolu) arasındaki yolun yenileme çalışmalarını başlattı.

7 kilometre uzunluğunda ve 9 metre genişliğinde yaklaşık 6 milyon TL’ye mal olacak yolun, 5 ayda tamamlanması hedefleniyor.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, çarşamba günü de Akıncılar köyü yolunun temellerinin atılacağını bildirdi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, bakan Kemal Dürüst, bugün yenileme çalışmalarının başladığı bölgeye ziyarette bulundu.

Dürüst’e, Ulusal Birlik Partisi Girne Milletvekili İzlem Gürçağ, Bakanlık Müdürü Salih Canseç, Karayolları Dairesi Müdürü Ahmet Aydın, Trafik Dairesi Müdürü Nazmiye Çelebi, Plan Proje Müdürü Şifa Soğukpınar eşlik etti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, vatandaşlar ile yolu yapacak firma yetkililerinin de hazır bulunduğu inceleme ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, yolun yenileneceğinden dolayı duyduğu memnuniyeti ve mutluluğu belirtti.

1476461153.jpg

Dürüst, Gönyeli – Boğaz yolunun; tarihsel bir misyona sahip olması nedeniyle kendileri için de büyük öneme sahip olduğunu belirterek, “Gönyeli- Boğazköy yolu tarihsel bir geçmişe sahiptir. Dolayısıyla bu yola sahip çıkarak, yenilenmesini sağlamak, bana göre bir anlamda tarihimize de sahip çıkmakla eşdeğerdir” dedi.

Dürüst, Gönyeli – Boğazköy yolu yenileme projesinin göreve geldikleri ilk günden beridir önemle üzerinde durdukları projelerden bir tanesi olduğuna işaret ederek, tarihsel misyonu olan ve “eski Girne yolu” olarak da nitelendirilebilecek bu yolun, yıllar içerisinde çok kötü bir noktaya geldiğine işaret etti.

Bu nedenle Gönyeli-Boğazköy yolu yenileme projesini ciddiyetle ele alarak, şu anda yolun yenileme çalışmalarının başlaması noktasına getirdiklerini ifade eden Dürüst, 7 km. olan projenin bedelinin yaklaşık 6 milyon TL olacağını ve yol genişliğinin de 9 metre olacağını kaydetti.

“Amacımız, nüfus yoğunluğu olarak her geçen gün artan bu bölgenin trafiğini rahatlatarak, bu yolu kullanan sürücülerimize güvenle seyahat etme imkanını da vermiş olacağız” diyen Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, hükümet ve bakanlık olarak ülke genelindeki karayolları açısından önemli projeleri hayata geçirmek için çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

Dürüst, Akıncılar köyü yolunun temellerinin de çarşamba günü atılacağını belirterek, “42 yılın özlemini bitirmiş olacağız” dedi.

Bakan Dürüst, 2017 yılına yönelik olarak birçok projelerinin olduğunu da belirterek, Gönyeli Girne yolunun yenilenmesi çalışmalarının da projeler arasında yer aldığını belirtti.

1476461154.jpg

Dürüst, “Yatırımlarımıza devam edeceğiz, çünkü biz devletimize, Cumhuriyetimize inanıyoruz. Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatı ve güvencesini önemsiyoruz” dedi.

Açıklamaya göre, Ulusal Birlik Partisi Girne Milletvekili İzlem Gürçağ da kısa bir konuşma yaparak, UBP’nin “hizmetlerin iktidar partisi” olduğunu belirterek, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst’e çalışmalarından ötürü teşekkür etti.

Boğazköy Muhtarı Yüksel Çağlar da yaptığı konuşmada, bugünün yöre halkı için en güzel günlerinden biri olduğunu belirterek, Dürüst’e, “kararlı duruşundan dolayı” yöre halkı adına teşekkür etti.

Konuşmaların ardından iş makinelerinin çalışmalarını izleyen Dürüst, yol yapım ihalesini alan firma Direktörü Ali Tosun’dan da yolun 5 ay içerisinde bitirileceği sözünü aldı.