Girne Kaymakamlığı’nda saat 10.00’da Kaymakam Mehmet Envergil başkanlığındaki toplantıya, Girne ve Lapta Belediyesi, Girne Polis Müdürlüğü, Sivil Savunma, İtfaiye ve Su İşleri Dairesi yetkilileri katıldı.

Toplantıda, yılbaşı kutlamalarının huzur ve güven içinde yapılabilmesi yanında kış mevsimi dolayısıyla yaşanabilecek su taşkınlarına karşı alınması gerekli tedbirler görüşüldü.

ENVERGİL: “2015 YILI BÖLGEYİ KAYIT ALTINA ALMA VE KAYITLI BİR YAŞAMI HAYATA GEÇİRME ÇALIŞMASIYLA GEÇECEK”

Girne Kaymakamı Mehmet Envergil yaptığı açıklamada, Girne İlçe Emniyet Kurulu’nun bugün yılın son toplantısını gerçekleştirdiğini belirterek, toplantıda iki ana konunun görüşüleceğini söyledi.

Bu ana konulardan bir tanesinin yılbaşı kutlamalarının huzur ve güven içinde yapılabilmesi için alınması gerekli tedbirler olduğunu ifade eden Envergil, ayrıca kış mevsimi dolayısıyla yaşanması muhtemel su taşkınlarına karşı alınması gerekli önlemlerin de gündemlerinde yer aldığını kaydetti.

Kaymakamlığın 2014 yılında Girne bölgesinde ihaleye çıkılan bazı proje ve çalışmalardan bahseden Envergil, bu kapsamda Doğanköy’de yapılan ve su toplamaya başlayan bendin, Ozanköy’de temizliği yapılan dere ile ihaleye çıkılan 4 bendin daha temizliğiyle ilgili ihalenin bulunduğunu söyledi.

Söz konusu bent temizliğinin yapılabilmesi için Su İşleri Dairesi’nin bir an önce ihaleyi sonuçlandırması gerektiğini de ifade eden Mehmet Envergil, bunun yanında toprak altında kalan eski bentlerin temizliklerinin yapılması için de ihaleye çıkılması gerektiğine işaret etti.

Bunun yanında yeni bent ve gölet inşa işleri için yer tespit çalışmaları yapılması gerektiğini belirten Kaymakam Envergil, 2015 yılında bent, dere ve ark temizliği çalışmalarına devam edileceğini kaydetti.

Merkezi ısıtma sistemleri için yapılan yakıt depoları konusuna da dikkat çeken Mehmet Envergil, bu depo yapımlarının izne tabi olduğunu ve kayıt altına alınması gerektiğini belirterek bunun için son tarihin 31 Aralık olduğunu söyledi.

Mehmet Envergil, kaymakamlığının 2015 yılını Girne bölgesini kayıt altına alma ve kayıtlı bir yaşamı hayata geçirme yönünde yapacağı çalışmalarla geçireceğini de belirterek, yeni yılın vatandaşlara sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diledi.