Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Menteş Gündüz, Türkiye Turizm ve Tanıtma Platformu (TUTAP) Başkanı Fikret Yıldız’ı ve beraberindeki heyeti kabul etti.

TUTAP Başkanı Yıldız, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada ilk olarak göreve yeni atanan Gündüz’e hayırlısı olsun dileklerini iletirken, daha sonra ziyaret sebeplerinden bahsetti.

Yıldız, Türkiye Turizm ve Tanıtma Platformu’nun  özellikle Türkiye’nin kültürel anlamdan tanıtılması ve yabancı turistlerin bilgi sahibi olması amacı ile çalıştığını ve bu bağlamda ‘Dünya Mirası Türkiye Tanıtım Projesi’ni geliştirdiklerinden bahsetti. Böylesi güzel bir projenin içerisine Kuzey Kıbrıs’ı da dahil etme düşüncesinde olduklarını vurgulayan Yıldız, öncelikli hedefleri arasında KKTC’ye temsilcilik açma düşünceleri olduğunu söyledi.

Türkiye’de yaşayan vatandaşların KKTC’nin kültürel mirası hakkında bilgi sahibi olmadığını da belirten Yıldız, bu proje ile KKTC’nin daha fazla tanınacağını da belirtti.

GÜNDÜZ: “ELİMİZDEN GELEN KATKIYI YAPMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

Başbakan Yardımcısı Menteş Gündüz ise TUTAP yetkililerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek ülke turizmi açısından yapılması düşünülen her projeye açık olduklarını söyledi.

Gündüz, Bakanlık olarak ülke turizminin geliştirilmesi ve özel ilgi turizminin çeşitlendirilmesi  açısından tanıtımlara devam ettiklerini belirtirken, ciddi ambargolara mağruz kaldıklarını da ifade etti.

Gündüz, sunulan projenin çok değerli olduğunu söylerken, “böylesi bir projeye KKTC’nin de dahil edilmesi ülke turizmi açısından memnuniyet vericidir” dedi. Gündüz Projeyi bakanlık yetkilileri ile değerlendirdikten sonra bir yol haritası çizip neler yapılabileceği konusunda fikir alışverişinde bulunabileceklerini  de söyledi.

Gündüz, son yıllarda ülke turizminin geliştiğini de vurgularken, mevcut yatak kapatisesinin 20 bin seviyelerinde olduğu bu sayının 6 ay sonra 25 bin seviyelerine çıkmasını beklediklerini söyledi.