Güzelyurt Belediyesi ile Yakın Doğu Hastanesi arasında, “39. Güzelyurt Portakal Festivali”ne yönelik işbirliği protokolü imzalandı.

Güzelyurt Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, yarın başlayacak Festival için bugün imzalanan protokole, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ile Yakın Doğu Hastanesi İşletme Direktörü Özgü Bayraktar imza koydu.

Protokol kapsamında; festival süresince festival alanı içerisinde oluşabilecek ani rahatsızlıklarda ilk müdahaleyi yapabilmek amacıyla bir stant oluşturulacak ve ambulans hizmeti sunulacak.

Ayrıca stant aracılığıyla Kan Bağışı Kampanyası da düzenlenecek. Gönüllü kan verme alışkanlığını artırmaya yönelik düzenlenecek kan bağışı kampanyasında elde edilecek kanlar Thalassemia hastalarının ihtiyaçları için kullanılacak.

Özçınar, protokol gereği 39. Güzelyurt Portakal Festivali süresince park alanı içerisinde oluşabilecek sağlık problemlerine anında müdahale edileceğini söyledi.

Özçınar, kurulacak stant içerisinde de kan bağışı yapılabileceğini belirterek, bağışların Thalassemia hastalarının ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olacağını vurguladı.

Yakın Doğu Hastanesi İşletme Direktörü Özgü Bayraktar da, festival süresince oluşturulacak stantta vatandaşlara ücretsiz tansiyon ve şeker ölçümü yapılacağını kaydetti.

Güzelyurt Belediyesi’yle birlikte sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenleyecekleri kampanya çerçevesinde vatandaşları kan vermeye çağıran Bayraktar, “bir kan bir can” dedi, sağlık alanında yapılan bu işbirliğinin hayırlı olmasını diledi.