Yılmazköy-Çamlıbel yolunda 9 aydır devam eden 6 kilometrelik yol yapım çalışması belde halkını canından bezdirdi

Ceren Özbil

Yol çalışmaları nedeniyle trafiğe kapatılan Yılmazköy-Çamlıbel ana yolu üzerindeki Hisarköy birinci girişinden ikinci girişine kadar olan kısım hala trafiğe açılmadı. Bu istikametten Çamlıbel, Akdeniz, Geçitköy, Tepebaşı ve Karşıyaka köylerine ulaşmak için yol Hisarköy içinden verildi.

9 aydır bitmeyen yol çalışmaları bölge halkını canından bezdirdi. Çam-Sev Başkanı’ndan alınan bilgiye göre bölge halkı eylem kararı aldı. Eylem günü ise bugün yapılacak toplantının ardından belirlenecek.

Kazalara davetiye çıkarıyor…

Çamlıbel, Akdeniz, Geçitköy, Tepebaşı ve Karşıyaka köylerine ulaşmak için Hisarköy içinden geçmeyi tercih edenlerse her gün kaza tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor. Hisarköy yolunun dar olması ve ağır vasıtaların da bu yolu kullanması kısa süre içinde birçok kazaya neden oldu.

20 dakika daha fazla

Çamlıbel, Akdeniz, Geçitköy, Tepebaşı ve Karşıyaka köylerinden Lefkoşa’ya güvenli bir şekilde gelmek isteyen araç sürücüleri Lefkoşa’ya ulaşmak için Güzelyurt’un içinden geçmeyi tercih ediyor. Bu istikamet ise köylülerin Lefkoşa’ya ulaşım süresini en az 20 dakika artırıyor.

Akdeniz: 9 ayda 6 kilometre yolu yapamadılar

Çam-Sev Başkanı Adıgüzel Akdeniz, bölgedeki yol çalışmalarının hala tamamlanmadığını anlattı ve yapılacak olan yolun sadece 6 kilometrelik bir yol olup çalışmaların başlamasının üzerinden 9 ay geçtiğini ifade etti. Yol çalışmaları nedeniyle bölgede yaşayan 14 bin kişinin mağdur olduğunu ifade eden Akdeniz, “Bir türlü bu yolu bitiremediler” diyerek isyan etti.

“Her gün kaza oluyor”

Yol çalışması nedeniyle bölgede her gün kaza olduğunu ifade eden Akdeniz, yol çalışmaları sona ermediği sürece de bu kazaların önüne geçilemeyeceğini belirtti. Akdeniz, yetkililere çağrı yaparak artık bu yolu bitirmelerini istedi.

“Eylem yapacağız”

Adıgüzel Akdeniz, bugün Çamlıbel’de eylem kararı almak için toplantı yapacaklarını açıkladı. Çam-Sev Başkanı şu şekilde konuştu:

“Bugün köy halkı ile bir toplantı yapacağız. Eylemimizi ne gün gerçekleştireceğimizin kararını alacağız. Artık yolu kapatmaktan başka çaremiz kalmadı. Kimse sesimizi duymuyor. Kimse ilgilenmiyor. 9 aydır bu çalışmalar bitmedi.”