Gençlik  Dairesi’nden verilen bilgiye göre, 3 gün sürecek şölen için KKTC’ye gelen ekipler ile şölene katılacak tüm yerli gruplar  için dün akşam Girne Oscar Otel’de siyah-beyaz gece konseptli bir  “hoş geldin”  kokteyli  düzenlendi.

Geceye, Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu, Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu Başkanı Özlem Kadirağa, şölene katılacak ekiplerin başkan, temsilci ve dansçıları katıldı.

Etkinlikte  bir konuşma yapan Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Halk Dansları Şöleni’nin 6’ncısını düzenlemekten mutluluk duyduklarını belirterek, şölene bu yıl,  yerel gruplan yanında, Türkiye’den Bursa Nakem ve İzmir Tuana Halk Dansları Toplulukları ile Makedonya Kemi Asanov Orkestrası’nın da katılarak renk katacağını söyledi.

Şölenin, kültürleri kaynaştıran ve bir araya getiren bir etkinlik olduğunu belirten Eroğlu, konuk ekipler, gençlik merkezleri, belediye ve derneklerin halk dansları ekiplerinin katılımıyla gerçekleşecek 3 günlük şölen boyunca her gün farklı grupların halka gösteri sunacağını  kaydetti.

Şölene katkı koyan ekiplere ve gençleri hak danslarına teşvik eden ailelerine teşekkür eden Gencay Eroğlu, “Bizler Atatürk’ün gençleriyiz ve Atatürk’ün çizdiği yolda yürümeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Eroğlu konuşmasının ardından geceye sponsor olan Oscar Otel’in  Genel Müdürü Salih  Aslan’a  bir teşekkür plaketi sundu.

Gecede şölene katılan ekipler, Makedonya Kemi Asanov Müzik grubunun müzikleri eşliğinde güzel bir gece geçirdi.

Şölen kapsamında KKKTC ekipleri için bu akşam konakladıkları, Lapta Gençlik Kampı’nda, Kıbrıs Gecesi düzenlenecek.

6’ıncı Cumhuriyet Halk Dansları Şöleni’nde,  Türkiye’den Bursa Nakem ve İzmir Tuana Halk Dansları Toplulukları ve Makedonya Kemi Asanov Orkestrası yanı sıra, KKTC’de  faaliyet gösteren 34 halk dansları topluluğu da sahne alarak gösteri sunacak.