Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Slovakya’nın Lefkoşa Büyükelçisi Oksana Tomova ile görüştü.

Görüşmede Lefkoşa Türk Belediyesi’nin Lefkoşa Rum Belediyesi ile birlikte yaptığı ortak çalışmaların yanı sıra LTB’nin plan, projeleri ile Kıbrıs sorunu konuşuldu.

LTB’den yapılan açıklamaya göre, Slovakya’nın Lefkoşa Büyükelçisi Oksana Tomova ziyarette yaptığı konuşmada, Slovakya Büyükelçiliği’nin uzun yıllardan beridir iki toplumun yakınlaşmasını sağlamak adına  görüşmeler gerçekleştirdiğini söyledi.

Türk ve Rum belediyelerinin yanı sıra sivil toplum örgütleri ile adanın kuzey ve güneyindeki siyasi partiler ile de düzenli olarak toplantılar gerçekleştirdiklerine vurgu yapan Tomova, toplantılarla ilgili Başkan Harmancı’ya bilgi verdi. Tomova, söz konusu toplantıların iki toplum arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı yaptığını da belirtti.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın çalışmalarını takdir ettiğini kaydeden Tomova, Harmancı’yı tebrik etti. Tomova, Harmancı’nın özellikle iki toplumlu etkinliklerin gerçekleşmesine katkı sağlayan pozitif bir kişiliğe sahip olduğunu söyledi.

Slovakya’nın 1 Temmuz 2016 itibarı ile Avrupa Birliği Dönem Başkanı olacağını belirten Tomova, bu kapsamda LTB ile işbirliği içinde bir etkinlik düzenlemek istediklerini de sözlerine ekledi.

HARMANCI

LTB Başkanı Mehmet Harmancı da yaptığı konuşmada, Slovakya’nın Lefkoşa Büyükelçiliği’nin uzun yıllardan beridir iki toplumun yakınlaşmasını katkı sağlamak adına gerçekleştirdiği görüşmelerin barış sürecine olumlu katkı sağladığını belirterek, Tomova’ya teşekkür etti.

Harmancı görüşmede, LTB ile Lefkoşa Rum Belediyesi’nin birlikte yaptığı ortak çalışmaların yanı sıra LTB’nin plan ve projeleri ile ilgili olarak Tomova’ya bilgi verdi. Harmancı, Slovakya Büyükelçiliği ile her türlü işbirliğine hazır olduğunu da kaydetti.