Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı belirlenen su fiyatına tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulunan Harmancı, Lefkoşa Türk Belediyesinin yerel kaynaklardan temin ettiği suyu 0.25 kuruştan alıp 2.15’e sattığını anımsattı.

Harmancı, “şimdi temin edilen suyun geçiş döneminde alış fiyatının belediyelere 2.30 olarak düzenleniyor olması, bütün seneryonun tıkır tıkır işletildiğinin ve bütün uyarılara rağmen bu senaryonun bozdurulamadığının açık beyanıdır” dedi.

Bütün meselenin şirketin belirleyeceği içme suyu fiyatını bu geçiş döneminde belediyelere yaptırması olduğuna dikkat çeken Mehmet Harmancı,yerel su kaynaklarının fiyatının ve sürekliliğinin ne olacağı konusunun ise belirsizliğini koruduğunu belirtti.

“Bütçe yaparsınız suyun alış ve satış fiyatı üzerinden bir hesaplama yaparsınız, fiyat belirlenir, susuzluk mu su mu?; Su mu 35 yıllık şirket serüveni mi? dayatmasına maruz kalırsınız. Neden işkence yapıyorlar ki, en iyisi suyu özel şirket dağıtacak 95 sayılı belediyeler yasasını değişiyoruz desinler” diyen Harmancı, belirlenen fiyatla bir çok belediyenin bu suya sahip olacağını ancak büyük oranda belediyenin de 4 ay içinde çok büyük ekonomik çıkmazlar yaşacağını vurguladı.

Mehmet Harmancı konuyla ilgili değerlendirmesini “Belediyeleri ilk günden bügüne adım adım kapana sıkıştıranları ayakta alkışlıyorum” diyerek tamamladı.