Gamze Pir Baykur

Mağusa’da Ahmet Çelikkan’a ait evi açarak içeriden çeşitli eşyalar çalmakla suçlanan zanlı Altuğ Gürler, önceki gün Girne’de tespit edilerek tutuklandı. “Ev açma”, “Kasti hasar” ve “Sirkat” suçlamalarıyla ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Gürler, tahkikat maksatları bakımından 2 gün süreyle poliste tutuklu kalacak.

Güvenlik kamerasından tespit edildi…

Meselenin tahkikat memuru Hasan Özgüç, 22 Ocak tarihinde Onlar İnşaat Batı Kent Sitesi’nde Ahmet Çelikkan’a ait evin kapısının kasti hasara uğratılarak içeriye girildiğini söyleyerek, yatak odasından 4 adet kol saati, çeşitli aksesuar eşyaları, ziynet eşyaları ve tablet bilgisayar çalındığını açıkladı. Yapılan soruşturmada zanlı Altuğ Gürler’in kullandığı aracın olay gecesi olay yerinde olduğunu güvenlik kameralarından tespit ettiklerini belirten Özgüç, mesele ile ilgili olarak aranan zanlının 26 Ocak tarihinde Girne CÖŞ ekiplerinin yardımıyla Girne’de tespit edilerek tutuklandığını açıkladı. Özgüç, zanlının suç ortağı olduğuna inanılan iki kişinin daha arandığını da açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Özgüç, zanlının 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Tutuklu kalacak…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, zanlı Altuğ Gürler’in tahkikat maksatları bakımından 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.