Hizmet Sendikası (Hizmet- Sen) Merkez Yönetim Kurulu, 2011 yılında Hala Sultan Tekkesi’ne yapılan ziyaretin taşımacılık ücretinin ödenmediğini iddia ederek, Başbakanlık Teftiş ve Denetleme Kurulu’nu, Başsavcılığı, Sayıştayı ve Vakıflar Yönetim Kurulu’nu göreve çağırdı.

Hizmet- Sen’den yapılan yazılı açıklamaya göre, sendika yetkilileri Kar-İş Genel Merkezi’ni ziyaret etti.

Açıklamada, Hala Sultan Tekkesi ziyaretlerine değinilerek, düzenlenen ziyaretleri destekledikleri ancak ziyaretçi sayısının üç bine yükseltilmesini istedikleri kaydedildi.

Açıklamada, üç asgari ücretin üzerinde yapılacak olan işlerin ihaleye çıkılarak yapılması gerektiği, Din İşleri Dairesi’ndeki ihalelerin yapılmasında yetkinin Vakıflar Yönetim Kurulu’nda olduğu belirtilerek, kurulun ihaleye çıkmadan 30 bin TL’lik bir taşımacılığı iki büyük şirkete yaptırdığı iddia edildi.

Kar-İş’in, bu konuda “dışlandığı ve haksızlığa uğratıldığı” iddia edilen açıklamada, Hala Sultan’ı ziyarete gidenlerden kişi başına 30 TL ücret alınması eleştirildi.

Hala Sultan ziyaretinin ücretsiz olması gerektiği görüşü belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: 
“Taşımacılık ücreti devlet tarafından ödenmektedir. Beş yıl önce de 2011 yılında Kar-İş’in Hala Sultan’a düzenlediği seferin taşımacılık ücretinin hala bugüne kadar ödenmediğini, fakat faturaların geri iade edilmediğini öğrenmiş bulunuyoruz. Soruyoruz: Bu faturalar nerdedir? Neden Kar-İş’e iade edilmedi? Şoför çalışanlar beş yıldır emeklerinin karşılığının ödenmesini beklemektedir, mağdur olmuşlardır.”

Hizmet-Sen bu konuyla ilgili Başbakanlık Teftiş ve Denetleme Kurulu’nu, Başsavcılığı, Sayıştayı ve Vakıflar Yönetim Kurulu’nu göreve çağırdı.