Hürriyet yazarı Fikret Bila, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın, KKTC'nin kuruluş yıl dönümü resepsiyonunda korumalarının bindiği asansörden indirmeye çalıştığı, 'Kıbrıs Fatihi' olarak anılan Bülent Ecevit'in 93 yaşındaki Rahşan Ecevit'i ziyaret edeceğini öne sürdü. Bila, Akar'ın yakın çevrelerine "Resepsiyonda Genelkurmay Başkanlığı ev sahibi değildi. Eğer ev sahibi biz olsaydık Kıbrıs Barış Harekâtı’nı gerçekleştiren rahmetli Bülent Ecevit’in eşi Sayın Rahşan Ecevit’i kapıda karşılardım ve elbette masama davet ederdim. Kendisiyle bizzat ilgilenirdim" dediğini iddia etti.

Fikret Bila'nın "Org. Akar'dan Rahşan Ecevit'e ziyaret" başlığıyla yayımlanan (22 Kasım 2016) yazısı şöyle:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 33. kuruluş yıldönümü nedeniyle Ankara'da verilen resepsiyonda 'Kıbrıs Fatihi' olarak bilinen Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit'e saygısızlık yapıldığı haberleri basında geniş yer ve yankı buldu.

KKTC Büyükelçiliği tarafından düzenlenen resepsiyona ilerlemiş yaşına rağmen katılan Rahşan Ecevit’in bakanların, Genelkurmay Başkanı’nın ve büyükelçinin bulunduğu masaya davet edilmediği, bir köşede bırakıldığı ve resepsiyondan ayrılırken de asansör kapısında, Komutan’ın korumaları tarafından engellendiği yönündeki haberlere özellikle CHP ve DSP tarafından tepki gösterilmişti.

Saygısızlık olarak değerlendirilen olay; resepsiyon katında Genelkurmay Başkanı için hazır tutulan asansöre yönelen Rahşan Ecevit’e asansörü tutan korumaların, “Komutan geliyor, siz diğer asansöre binebilir misiniz” şeklinde öneride bulunmalarıydı.

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ>>>

Kaynak: Hürriyet